Fort zoekt nog steeds vrijwilligers

asperen • Na 20 jaar neemt vrijwilliger Teus van Toorn op zaterdag 6 juli afscheid van Fort bij Asperen. Hij moet afhaken vanwege zijn leeftijd en gezondheid. Hij geeft op zijn laatste dag voor het fort nog één keer een rondleiding voor nieuwe vrijwilligers, zodat deze nog één keer kunnen profiteren van zijn kennis. Fort bij Asperen zit overigens nog steeds te springen om nieuwe vrijwilligers. Het Fort bij Asperen ontplooit al 30 jaar kunstactiviteiten. Er is een bijzondere collectie te vinden, dit seizoen zijn er daarnaast twee kunsttentoonstellingen. Voor vrijwilligers zijn er tal van mogelijkheden: ze worden betrokken bij de openstelling, inrichting, het onderhoud en beheer of de rondleidingen. Aanmelden kan bij Marcel van Kerkvoorde via info@fortbijasperen.nl of 06-44238143.

q www.fortbijasperen.nl


Rode Koffietafel over massatoerisme

geldermalsen • De Rode Koffietafel in mfc De Pluk in Geldermalsen gaat vrijdag 5 juli over massatoerisme. Het massatoerisme overspoelt de Randstad en waaiert uit naar Rivierenland. Een kersenboomgaard in de regio ontvangt bussen met Chinese toeristen. Een eerste stap naar Giethoornse toestanden?, zo is één van de vragen die tijdens deze ochtend wordt besproken. Net als de vraag of massatoerisme te verenigen is met de kernkwaliteiten rust en ruimte in Rivierenland? De bijeenkomst begint om 10:30 uur. Alex Kwakernaak van UiteRwaarde is aanwezig om over het onderwerp te discussiëren.


Geen inloopochtend

leerdam • De inloopochtenden voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in Leerdam gaan in de zomerperiode niet door. Tussen maandag 22 juli en vrijdag 31 augustus zijn er dus geen bijeenkomsten. De eerste inloopochtend is dus weer op dinsdag 6 september van 10:00 tot 12:00 uur, locatie is verpleeghuis Lingesteyn.


830 geslaagden bij Lek en Linge

culemborg • Bij 94 procent van de leerlingen van scholengemeenschap Lek en Linge mocht de vlag uit: ze zijn geslaagd voor hun eindexamen. Van de 882 leerlingen slaagden er 830. "De leerlingen hebben het echt fantastisch gedaan! Vol vertrouwen haalden zij prachtige cijfers. Of het nu om een zwaarbevochten 6 gaat die het verschil maakt tussen slagen of zakken, of een fenomenale 10 voor het examen geschiedenis: we zijn super trots en zeer tevreden!" aldus directeur-bestuurder Carel Konings. Helaas hebben niet alle kandidaten hun examen gehaald. "De teleurstelling is dan natuurlijk groot. Onze docenten en mentoren staan klaar om de gezakte leerlingen te begeleiden. In overleg komen zij samen tot een plan B", legt Konings uit. "Het jaar overdoen of het diploma voltooien met certificaten in het volwassenenonderwijs." Na een periode van examenfeestjes komen de geslaagden in de week van maandag 15 juli nog één keer naar school. Tijdens de feestelijke uitreiking van de diploma's worden de leerlingen in het zonnetje gezet. Konings: "Daarna zit het er echt op. Tijd voor de volgende fase in hun leven. Ik hoop dat de geslaagden mooie herinneringen hebben aan hun schooltijd en vol zelfvertrouwen de volgende stap zetten."