• Tonny en Gerard van der Meijden.
• Tonny en Gerard van der Meijden. Foto: Dick Aanen

Kijkje in de keuken bij ATG Audiovisueel

vuren • ATG Audiovisueel in Vuren heeft een nieuw groot magazijn van maar liefst 2.000 vierkante meter bijgebouwd. Op zaterdag 13 juli krijgen geïnteresseerden de mogelijkheid om het nieuwe pand te bewonderen en een kijkje te nemen achter de schermen van het snelgroeiende bedrijf aan de Laaglandseweg 3. De open dag duurt van 12:00 tot 16:00 uur.

De officiële ingebruikname van het pand op vrijdag 12 juli is een nieuwe mijlpaal voor Gerard en Tonny van der Meijden, de uit Herwijnen afkomstige broers die in de jaren '90 furore maakten met drive-in-show Sound Paradise. Ze verzorgden feestavonden in heel de regio en waren met hun steeds professionelere apparatuur graag geziene gasten tijdens feesten en partijen. Tonny: "We werden overal gevraagd. Maar die eerste jaren was het allemaal nog puur hobbymatig. We kregen het steeds drukker. In 2003 hebben we tegen elkaar gezegd: of we stoppen of we gaan fulltime verder."

De keuze was snel gemaakt. De activiteiten werden ondergebracht in twee bedrijven: ATG Audiovisueel en ESP Entertainment. Sinds 1 januari 2011 is het bedrijf gevestigd aan de Laaglandseweg in Vuren. Inmiddels staan er drie grote hallen en is het aantal vierkante meters vervijfvoudigd. Bij de bv's zijn in totaal 15 medewerkers in dienst.

ATG

Gerard: "ATG faciliteert de techniek bij onder en andere beurzen, congressen, bedrijfsevenementen en theatervoorstellingen. Maar ook worden we bijvoorbeeld ingehuurd bij een professionele tewaterlating bij de cruiseterminal in Rotterdam. Mensen denken vaak: 'ach, een champagnefles tegen het schip aangooien en 'klaar is kees'. Maar er is heel veel nodig voor het creëren van het perfecte licht-, geluid- en beeldeffect."

ESP organiseert vrijwel elk weekend grote feesten, concerten en muziekevenementen. Van de vergunningaanvraag tot het biertje achter de tap. Tonny: "We draaien onze handen niet om voor feesten met meer dan 1.000 bezoekers. Eén keer per jaar houden we in het Lingebos het Spiegeltentfestival, wat inmiddels is uitgegroeid tot een evenement met een paar duizend bezoekers." Gerard: "ATG en ESP kunnen probleemloos los van elkaar opereren, maar we kunnen elkaar ook versterken. Techniek, horeca: we doen alles in eigen beheer."

Trots

Tonny: "Toen wij met ATG en ESP begonnen, hadden we nooit verwacht dat we zo'n explosieve groei zouden doormaken. We zijn er naar toegegroeid. Je went eraan. Natuurlijk zijn we trots. Maar tegelijkertijd blijven we er ook heel nuchter onder, met beide benen op de grond. Het is hard werken, elk weekend opnieuw. Maar voor mij voelt het nog steeds als een hobby. Anders is het niet vol te houden."

Gerard: "In al die jaren hebben we nog nooit aan acquisitie gedaan. Klanten vinden ons via mond-tot-mond-reclame, zien en gezien worden. Het belangrijkste: Wij komen na wat we beloven." ATG beschikt over de beste en modernste apparatuur. Gerard: "Maar het belangrijkste is toch ons deskundig personeel. Zij zijn er allen voor opgeleid om telkens een perfecte productie neer te zetten."


q www.atg-av.nl