VIKO pakt titel na zege in Mijdrecht

mijdrecht • VIKO uit Vianen won zaterdag eenvoudig van Atlantis en sleepte twee wedstrijden voor het einde van de competitie het kampioenschap in de wacht.

De titel betekent dat de korfballers promoveren naar de eerste klasse. Ook VIKO 2 won zaterdag in Mijdrecht. Omdat de naaste concurrent punten liet liggen, mocht ook dat team zich kampioen noemen.

Voor het eerste was de opdracht duidelijk: bij winst in Mijdrecht was het kampioenschap en de promotie naar de eerste klasse een feit. Atlantis was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven, maar zette het duel ook niet meteen op slot. Hierdoor ontstond een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. De ploeg uit Mijdrecht nam meteen de leiding, maar dat was zaterdag ook de enige keer dat dit VIKO overkwam. Met rustig spel en met mooie, lange aanvallen controleerden de gasten de eerste helft. Atlantis deed wat het kon en het lukte hen regelmatig te scoren, waardoor beide ploegen de rust in gingen met maar één doelpunt verschil: 7-8. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Atlantis wist nog één keer gelijk te komen, maar door twee mooie afstandsschoten van Romy Houweling, die de plek van Natascha Hazendonk innam, nam VIKO weer de leiding. Vervolgens kwam de winst niet meer in gevaar. De in groten getale meegereisde supporters zagen VIKO de eindstand bepalen op 13-19, zodat na het laatste fluitsignaal het kampioensfeestje kon worden gevierd. VIKO moet nog twee competitiewedstrijden spelen, maar deze zullen vooral in het teken staan van het afscheid nemen van drie spelers en de coach. Jeffrey Vlietstra, Rules Buitelaar en Jorien Elbertsen hebben om verschillende redenen besloten te stoppen met het spelen in het eerste. Coach Berry van den Broek zoekt na twee jaar VIKO een nieuwe uitdaging.