Inloopavond voor zij-instromers

gorinchem • Voor zij-instromers (leerlingen uit de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs die willen switchen van opleiding) houdt bedrijvenkring Wetech woensdag 13 juni een inloopavond. Op het Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem kunnen de tieners en hun ouders vrijblijvend kennismaken met de kansen die een opleiding in de techniek biedt. Er zijn drie richtingen: bouw, wonen en interieur; produceren, installeren en energie en mobiliteit & transport. Het adres is Gildenweg 4. Inlopen kan van 19:00 tot 21:00 uur. Meer informatie is te vinden op onderstaande website.

q www.stichtingwetech.nl


De impact van dementie op gedrag

herwijnen • Alzheimer Trefpunt West-Betuwe is woensdagavond 5 juni te gast bij zorgcentrum Avondlicht in Herwijnen. Voor de pauze geeft Babs Bergs, consulent ouderen bij Welzijn West Betuwe een presentatie over gedragsveranderingen bij dementie. Frans Haarsma, psychiatrisch verpleegkundige bij STMR gaat na de pauze met de aanwezigen in gesprek over gedragsveranderingen. De bijeenkomst begint om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te verkrijgen via 0345-573688 of alzheimertrefpuntwestbetuwe@gmail.com.


Meedoen aan Samenloop

leerdam • De organisatie van de Samenloop voor Hoop Leerdam zoekt nog teams die op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober willen meelopen tegen kanker. "We horen van verschillende kanten dat team willen meedoen, maar nog niet compleet zijn", vertelt Nel Niks van de Samenloop voor Hoop Leerdam. Een compleet team bestaat uit zo'n tien tot twintig personen. Maar ook als het team nog niet zo groot is, kunnen gezelschappen zich al aanmelden. "Dat is dit jaar geen enkel probleem. Anders dan vorige keer hoeven teams niet in één keer in zijn geheel te worden aangemeld. Een teamcaptain kan zijn team via de website inschrijven en vervolgens kunnen andere mensen zich bij dit team voegen. Dit werkt heel gemakkelijk. Als teams zich nu alvast aanmelden hebben we al een goed beeld van het aantal teams dat zo gaat meedoen." Aanmelden gaat dit jaar via de onderstaande website. Na aanmelden, kunnen mensen kiezen voor een nieuw team of een bestaand team. Tijdens de Samenloop doen deelnemers in teamverband mee aan een 24 uur durende wandelestafette. De teamleden wisselen elkaar steeds af zodat er steeds minimaal één deelnemer aan het lopen is. Hiermee wordt geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

q www.samenloopvoorhoop.nl/leerdam


Bingo levert mooi bedrag op

heukelum • De onlangs georganiseerde bingo in Heukelum heeft 1.119 euro opgeleverd door Team Hope4Life dat dit jaar meedoet aan de Roparun. De bingo werd georganiseerd in samenwerking met het dorpshuis, die gratis ruimte beschikbaar stelde en ook een deel van de opbrengst van de catering schonk aan het team. Het Roparun-team organiseerde ook nog een evenement in Oosterhuis waarmee 450 euro werd opgehaald. Op vrijdag 7 juni vertrekken de sportievelingen naar Hamburg om op maandag 10 juni te finishen in Rotterdam.