• ROC Rivor verhuist enkele opleidingen deze zomer.
• ROC Rivor verhuist enkele opleidingen deze zomer. Foto: nl.123rf.com

ROC Rivor gaat verhuizen in de zomer

regio ­• Deze zijn er wat verhuizingen bij ROC Rivor: de VAVO-academie (versneld onderwijs) verhuist van Tiel naar Geldermalsen en de ict-opleidingen verhuizen van Geldermalsen naar Tiel. Daarnaast zal ook Rivordiplomaroute zich in Geldermalsen vestigen.

Studenten van de VAVO-academie en de ict-opleidingen krijgen vanaf het nieuwe schooljaar les op de nieuwe locaties. In de zomervakantie wordt er het nodige verbouwd om na de zomer goed van start te kunnen gaan.

Bij VAVO (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs) van ROC Rivor kunnen mensen versneld een volledige vmbo-tl of havo opleiding volgen, waarbij ze twee examenjaren in één jaar doen. Ook is het ook mogelijk om één of meerdere vakken te studeren. VAVO kan interessant zijn voor studenten die gezakt zijn voor hun eindexamen of jongeren die willen overstappen naar een andere studieomgeving. De verhuizing van VAVO naar Oudenhof in Geldermalsen biedt volgens ROC Rivor veel nieuwe kansen voor de positionering van de VAVO-academie in de regio. Coördinator Joffrey Spierings is er blij mee: "VAVO heeft straks een eigen pand waardoor het persoonlijke karakter van ons onderwijs nog meer benadrukt wordt. En door de centrale ligging kunnen we een bredere regio bedienen. Nu we naar Geldermalsen gaan, zijn we voor veel leerlingen toegankelijker."

En door de ict-opleidingen voortaan op de Bachstraat in Tiel te vestigen, kan de verbinding en samenwerking tussen de opleidingen Media en Vormgeving, Applicatieontwikkeling en ICT weer sneller worden gemaakt. Rivordiplomaroute verhuist van Zaltbommel naar Geldermalsen. Deelnemers volgen hierbij alleen een examentraject op basis van hun werkervaring. Zij voeren dit traject met name uit op hun eigen werkplek en zullen dus maar beperkt op locatie Oudenhof aanwezig zijn.

ROC Rivor noemt zich hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs.


q www.rocrivor.nl