SVS'65 verslaat ASH

spijk • ASH sloot het seizoen af met een 2-0 nederlaag bij SVS'65. Trainer Ron Laros kon daar vrede mee hebben. "SVS'65 heeft gewoon terecht gewonnen. Het ging natuurlijk nergens meer om, maar zij toonden wat meer de wil om te winnen. We kwamen al vroeg ongelukkig op achterstand en dan lukt het niet om twee of drie keer te scoren."

Ferdi Scheurwater en Ryan Brood maakten de doelpunten voor de thuisploeg. "SVS'65 heeft best een acceptabel team lopen met een paar goede voetballers erin. Vooral hun nummer 9 verraste me positief. Dat is echt eén van de betere voetballers die ik dit seizoen heb gezien in deze klasse", complimenteerde Laros SVS-speler Bart van Andel.


Rhelico houdt open huis

rumpt • Rhelico was thuis al snel kansloos tegen Lekvogels. Binnen tien minuten stond het 0-2. "We hadden de puf niet meer om dat om te draaien", zag trainer Olav van Rijkom. "Eigenlijk was het na die 0-2 al klaar. Gelukkig hebben we het in de tweede helft beter gedaan."

Rhelico keek halverwege het duel tegen een 1-5 achterstand aan. Olof Schiltmans maakte de Rumptse treffer. In de tweede helft kon Rhelico meer gelijke tred houden. Beide ploegen scoorden nog twee keer. Kylian Heemskerk en Stijn van Zoggel zorgden voor de treffers van de thuisclub.


Beesd verlaat 'zondag' met verlies

beesd • Beesd nam afscheid van het zondagvoetbal met een 3-4 nederlaag tegen RKTVC. "Uiteindelijk hebben we het dit seizoen best goed gedaan, vooral na de winterstop", oordeelde trainer Dick Wammes. "We kunnen met opgeheven hoofd het zondagvoetbal afsluiten en hebben de basis voor een leuk zaterdagteam."

De wedstrijd tegen RKTVC was redelijk typisch voor Beesd dit seizoen. "We komen op een 2-0 voorsprong en geven dat ook weer weg. Al moet ik zeggen dat RKTVC wel in het zadel geholpen wordt door een paar discutabele beslissingen. Tot de 2-1 speelden we ze helemaal van de mat."

Stefan van den Bosch opende de score in Beesd. Jarno van de Water maakte er 2-0 van. Uit een corner en een strafschop kwam RKTVC op gelijke hoogte. Na de 2-3 viel ook nog de 2-4. Uit een penalty deed Kevin Kruissen nog wat terug.


Jan van Arckel actief

regio • Leden van Rennersclub Jan van Arckel kwamen op allerlei fronten in actie. Allereerst werd er hard gestreden om de startplaatsen op het Nederlands Kampioenschap. Het is voor Jan van Arckel een bijzonder jaar, omdat de vereniging de organisatie van dit kampioenschap in handen heeft. Uit het verschijningsgebied van deze krant plaatste Luna Kers (categorie 4) zich voor het NK. Junior Delano Swenne uit Heukelum eindigde tijdens de kampioenschappen tijdrijden als zesde bij het district Midden. Zondag deed Delano mee aan een wedstrijd in Karbach in Duitsland, hij maakte deel uit van de selectie van De Volharding. De renner uit Heukelum staakte na een fietswissel de strijd. Joey Baars uit Leerdam ging zondag van start in de jeugdronde van Bergschenhoek, de laatste kwalificatiewedstrijd voor het NK. Joey eindigde in categorie 6 als 41e.