sc Everstein in Asperen met lege handen

asperen • Asperen kan met een goed gevoel richting de nacompetitie, terwijl sc Everstein het seizoen zonder prijs eindigt. Lang deed de ploeg mee om het kampioenschap en een plek in de nacompetitie, uiteindelijk blijft Everstein met lege handen achter.

Met de 2-0 overwinning op sc Everstein pakte Asperen zeven punten in de laatste drie wedstrijden. "Het was het belangrijkste om geen schorsingen op te lopen en met een goed gevoel richting komende week te kunnen", zei Van Hattem. "Dat is allebei gelukt." Everstein had in de laatste wedstrijd bij Asperen nog een heel klein kansje op de nacompetitie, maar die hoop vervloog al snel. "We hadden wel door dat HSSC'61 ging winnen, dus waren we sowieso kansloos", zei trainer Wim het Lam.

Zijn ploeg verloor uiteindelijk met 2-0, maar tot veel teleurstelling leidde dat niet. "Die teleurstelling is er al eerder geweest. Vooral na de nederlaag bij Sleeuwijk. Daarna zat het er voor ons niet meer in." Asperen had het in het eerste halfuur erg lastig. "Toen kregen zij ook een paar aardige kansen. Daarna kregen we wat meer controle. We lieten hen het spel maken en loerden zelf op de counter", zag Van Hattem. Het Lam zag zijn ploeg nog best een aardige wedstrijd spelen in Asperen. "We waren niet groots, maar wel de betere ploeg. Maar het scoren ging vandaag niet goed. Tot 'de zestien' was het goed, maar je moet wel schieten om te winnen. En kort na rust hield hun keeper er twee ballen goed uit."

Een kwartier na rust kwam Asperen via een tegenstoot op 1-0. Carlo van Santen maakte het doelpunt. Vlak voor tijd besliste Tareq Ibrahim met de 2-0 de wedstrijd. Asperen speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen vierdeklasser Alliance uit Roosendaal. Bij winst wacht een wedstrijd op neutraal terrein tegen Brakel.