• Voor WNC zit het seizoen er op.
• Voor WNC zit het seizoen er op. Foto: Jeroen de Bruin

Verliezend WNC plaatst zich niet voor de nacompetitie

waardenburg • WNC liep op de laatste speeldag deelname aan de nacompetitie mis. Door de 1-4 nederlaag ging de derde periodetitel aan de neus van de Waardenburgers voorbij.

Bij winst was die prijs voor WNC geweest, nu ging GRC'14 ermee vandoor. De afgelopen twee seizoenen wist de ploeg van Cor Prein wel deelname aan het toetje af te dwingen. Overigens zonder veel succes. Twee seizoenen geleden waren in een poule met drie ploegen Bennekom en Flevo Boys te sterk. Vorig jaar was één verre uitwedstrijd bij vv Groningen direct al het eindstation. Neemt niet weg dat WNC graag de derde periodetitel had gewonnen. "Natuurlijk hadden we dat graag gewild", zei trainer Cor Prein. "Maar we hebben het zelf laten liggen en dan heb je ook nergens recht op." Die prijs ging nu naar GRC'14 dat bij LRC won. De andere tickets in deze klasse gaan naar Sliedrecht en Heerjansdam, dat als nummer drie de periodetitel van kampioen Sportlust'46 overneemt.

Nieuw-Lekkerland, de laatste weken toch niet bepaald in grootse vorm, nam in Waardenburg voor rust een 0-1 voorsprong. Na rust ging WNC op zoek naar de gelijkmaker, maar kwamen de gasten op 0-2. Demian Ririmasse bracht met de 1-2 de spanning terug. "En we hebben echt wel de kans gehad om nog te winnen, zeker nadat we terugkwamen tot 1-2", zag Prein. "Maar we maken het niet af. Zonde." In de slotfase liep Nieuw-Lekkerland uit naar 1-4. Voor WNC, dat in deze spannende competitie met een grote middenmoot lang tegen degradatie streed, zit het seizoen er op.

Maarten van Hoogevest