'Fake Maps' in GeoFort

herwijnen • GeoFort is verrijkt met twee prachtige nieuwe domes. In deze futuristische ronde tenten is onder meer de tentoonstelling 'Fake Maps' te vinden. Hier maakt de bezoeker kennis met de kracht van kaarten. Dezelfde informatie kan op hele verschillende manieren in beeld gebracht worden. Via hilarische voorbeelden ervaart de bezoeker hoe bijvoorbeeld werkloosheid in kaart gebracht kan worden, als het grootste probleem zich op het platteland bevindt of juist in de steden. De tentoonstelling 'Fake Maps' laat bezoekers twijfelen aan de waarheid. Deze nieuwe exhibit is onderdeel van de tentoonstelling 'Land onder Water' en is mede mogelijk gemaakt met bijdragen vanuit de provincie Gelderland en het VSB Fonds.

q www.GeoFort.nl.


GO in de ban van Elvis Presley

leerdam • Kees Versluys staat vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei in GO met een Elvis Presley-show. Het optreden is verdeeld in drie showblokken. Onder andere een volledig blok van 'That's the way it is'. In de pauze kunnen bezoekers de unieke verzameling van originele Elvis-items bekijken. Deze verzameling is eigendom van Robin Klarenbeek. Veel nieuwe items, filmposters en exclusieve gebruiksvoorwerpen die ooit Elvis's eigendom waren, zijn te zien. De show op zaterdag is al uitverkocht, voor vrijdag en zondag zijn er nog tickets. Entree is 20 euro. Reserveren kan via kmpromotion@planet.nl. Aanvang is 20:00 uur.


WK in Frankrijk op groot scherm

leerdam • Stadspodium GO opent haar deuren tijdens de WK-wedstrijden van de oranje leeuwinnen in Frankrijk. De wedstrijden zijn te zien op het grote bioscoopscherm. De toegang is gratis, de bar is open. Het Nederlands elftal neemt het dinsdag 11 juni om 15:00 uur op tegen Nieuw-Zeeland en op zaterdag 15 juni wacht Kameroen om 15:00 uur. De wedstrijd Nederland-Canada staat gepland voor donderdag 20 juni om 18:00 uur.


Open eettafel in Zijderveld

zijderveld • Iedereen is woensdag 5 juni weer welkom op de open eettafel in De Krooshof in Zijderveld. De zaal van het dorpshuis is open om 12:00 uur, de maaltijd begint om 12:30 uur. Aanmelden kan via 0345-641965 (tot maandag voorafgaande aan de woensdag van de open eettafel).


Braderie in Ibiza-thema op Voorstraat

vianen • Tijdens de Nationale Sleepbootdagen is er op donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni ook weer een braderie met kunstmarkt in het centrum van Vianen. De kraampjes zijn te vinden op de vernieuwde Voorstraat en Lijnbaan. Naast diverse Viaanse ondernemers en plaatselijke horeca zijn er ook handelaren van buiten Vianen aanwezig. Er is ook een tingieter aanwezig die demonstraties geeft. Voor de kinderen is er donderdag een bungeetrampoline aanwezig en kunnen zij zich laten schminken tegen een kleine vergoeding. De Voorstraat is zaterdag voorzien van een entree in Ibiza-sfeer, er zijn allerlei kramen in dit thema ingericht. Voor de kinderen is er dan ook een draaimolen. Op vrijdag is er geen markt.