• Kevin Philippi gaf tekst en uitleg over zijn champagnes.
• Kevin Philippi gaf tekst en uitleg over zijn champagnes. Foto: Peter Verbeek

Champagne centraal bij Contactus

schoonrewoerd • De leden van businessclub Contactus waren afgelopen donderdag, voor de derde netwerkbijeenkomst van het jaar, uitgeweken naar Partycentrum Schoonrewoerd. Daar was een hoofdrol weggelegd voor de wijn onder de wijnen: champagne.

De avond verliep helemaal in de informele en gezellige sfeer die zo karakteristiek is voor Contactus. De leden, ondernemers van diverse pluimage, zochten elkaar op, deelden ervaringen en hadden oprecht belangstelling voor elkaars bedrijven. Een van hen, Kevin Philippi, zit in de champagnebranche. Hij hield een proeverij van drie champagnes die waren afgestemd op een aantal gerechtjes die Marja Harlaar, van het Partycentrum, met haar keukenbrigade met veel zorg had bereid. De fascinatie van Philippi voor champagne is ontstaan tijdens een proeverij van kleine champagnehuizen. Sindsdien bezocht hij enkele keren per jaar in Frankrijk, met name in regio van Reims. Daar legde hij contacten, proefde hij en kocht hij voor eigen gebruik diverse soorten. Toen hij, exclusief voor Nederland, champagnes van twee wijnhuizen op de markt mocht brengen, heeft hij in 2016 Tasty Sparkling opgericht. In zijn assortiment zitten acht soorten van de sprankelende bubbels, en hij heeft de intentie om door te groeien naar zestien. Hij zet ze in de markt voor prijzen tussen 30 en 80 euro. Nadat Kevin Philippi dat had verteld werd het tijd om het gezelschap te laten proeven. In combinatie met een aardbeibonbon had hij gekozen voor een frisse rosé-champagne met smaken van zacht rood fruit. Daarna volgde een brut tradition, waarin steenfruit als perzik en abrikoos de boventoon voerden. Het paste wonderwel goed bij een palet van tonijn, groene asperges, kipsalade en een tartaartje van makreel en zalm. Na een aspergesoepje als tussendoortje volgde een niet meer verkrijgbare vintage champagne uit 2011, waarbij een biefstukje met groentegarnituur en een aardappeltaartje werd geserveerd. De proeverij werd afgesloten met een dessert.

Bij de volgende bijeenkomst van Contactus, op vrijdag 28 juni, gaan de leden op bezoek bij Bart Sanders Maatpakken, het bedrijf van Bart Sanders. Geïnteresseerde ondernemers zijn welkom om die avond vrijblijvend bij te wonen. Aanmelden kan via info@businessclubcontactus.nl