Zonnepanelen op sportcentrum

vianen • Op sportcentrum Helsdingen zijn vorige week 284 zonnepanelen geplaatst. Dit is een aanvulling op de 76 zonnepanelen die in 2015 al op het dak van het sportcentrum zijn geplaatst. De verwachting is dat de panelen jaarlijks 75.000 kWh aan elektriciteit opleveren. De zonnepanelen zijn geplaatst door Solar Art, in opdracht van gemeente Vijfheerenlanden. Christa Hendriksen, wethouder energietransitie en klimaat bij gemeente Vijfheerenlanden: "Dit is een mooie stap in de energietransitie binnen onze gemeente. We hopen dan ook dat we in de toekomst vaker op grote schaal overschakelen op alternatieve energiebronnen." Met de plaatsing van de panelen kan jaarlijks 8 procent van de stroom voor het sportcentrum worden opgewekt.


Oudere vrouw bestolen

leerdam • Tijdens de Leerdamse markt is donderdag een oudere vrouw bestolen. Na de diefstal werd er een groot geldbedrag van haar rekening gepind. De politie heeft op Facebook een getuigenoproep gedaan. Ook de camerabeelden in het centrum worden bekeken. De diefstal vond plaats op de markt tussen 10:30 en 11:00 uur. Mensen die iets hebben gezien, kunnen zich melden via 0900-8844.


Positief over start textielcentrum

vijfheerenlanden • Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om positief te besluiten over het plan van Avres om samen met kringloopbedrijf Het Goed een textielsorteercentrum te beginnen in Gorinchem. Het textielsorteercentrum zorgt voor werkgelegenheid voor SW-ers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook levert het een bijdrage aan de circulaire economie en duurzaamheid. De kringloopbedrijven in Vijfheerenlanden hebben bedenkingen bij deze samenwerking. Daarom vraagt de gemeente een aantal acties van Avres. Zoals goed overleg met de kringloopbedrijven in Vijfheerenlanden over samenwerking. En goed overleg met Waardlanden over samenwerking en vergoeding. Voor Vijfheerenlanden gaat het alleen om inzameling van textiel voor het textielsorteercentrum in Gorinchem.