Hulp bij de administratie

west betuwe • Welzijn West Betuwe heeft verschillende hulppunten in de regio opgezet voor mensen die hulp nodig hebben bij hun administratie. Inwoners van gemeente West Betuwe kunnen bij deze punten terecht met al hun vragen op het gebied van administratie of financiën. De hulppunten worden gerund door getrainde vrijwilligers van Welzijn West Betuwe, samen met een professional vanuit Welzijn West Betuwe. Locaties: dorpshuis EMM in Asperen elke laatste dinsdag van de maand van 14:00 tot 17:00 uur, mfc De Pluk in Geldermalsen elke eerste en derde woensdag van de maand van 09:00 tot 12:00 uur, HartenInn in Geldermalsen elke eerste maandag van de maand van 19:00 tot 20:00 uur, Het Klokhuis in Beesd elke tweede donderdag van de maand van 09:00 tot 12:00 uur, Huis Op Hemert in Ophemert elke derde donderdag van de maand van 11:00 tot 13:00 uur, Burcht van Haeften in Haaften elke tweede dinsdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar kan wel bij Alie de Haan via adehaan@welzijnwestbetuwe.nl of 06-18343239.


Open dag bij Lingehof

beesd • Woonzorgcentrum Lingehof in Beesd opent zaterdag 25 mei haar deuren voor belangstellenden. Tussen 14:00 en 16:00 uur zijn geïnteresseerden welkom. Medewerkers geven rondleidingen op de verschillende afdelingen, SZR is aanwezig om adviezen te geven op het gebied van bijvoorbeeld thuiszorg. Verder zijn er mensen van Zorg Thuis Geldermalsen/Beesd present en specialisten zoals een fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut en de specialist oudergeneeskunde. Ook mensen die wellicht aan de slag willen in de zorg, kunnen terecht op de open dag. De afdeling werving en selectie staat klaar om alle vragen hierover te beantwoorden. Harmonie Concordia geeft een deze middag een optreden. Er zijn ook hapjes en drankjes voor alle bezoekers.


Workhop opvoeden door Mirjam Bogerd

leerdam • Coach Mirjam Bogerd verzorgt woensdag 5 juni een workshop over het opvoeden van gevoelige kinderen. Ze gaat het deze avond hebben over driftbuien, overprikkeling en hoe ouders de rust in hun gezin kunnen bewaren. De cursusavond is in jenaplanschool De Wilgenhoek. Aan deelname zitten kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op de website.

q www.eigenwaardigleven.nl


Over zonne-energie en biodiversiteit

regio • Stichting Groenste Hart organiseert donderdag 23 mei in Gorinchem samen met BlauwZaam een middag over nieuwe vormen van zonne-energie. Het is mogelijk om veel meer rendement te halen uit de zon door de warmte te gebruiken en op te slaan. Sietse de Haan, voorzitter van de Vereniging van Zonnekrachtcentrales, is als spreker uitgenodigd. Het programma begint om 16:00 uur, de inloop is vanaf 15:30 uur. Stichting Groenste Hart is ook betrokken bij het VHL Plein dat op dezelfde dag - donderdag 23 mei - wordt gehouden. Hierbij staan de omgevingswet en biodiversiteit in de regio centraal. Deze avond begint om 19:30 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Groenste Hart.

q www.GroensteHart.nl