• Bart Muilenburg had een flink aandeel in de zege.
• Bart Muilenburg had een flink aandeel in de zege. Foto: Jeroen de Bruin

Vuren wint na bliksemstart met 6-2 van degradant SSC'55

vuren • Vuren won thuis na een bliksemstart met twee vroege goals en na een 4-0 ruststand royaal met 6-2 van hekkensluiter SSC'55.

De eens zo gerenommeerde ploeg uit Sprang Capelle degradeert daardoor naar de vierde klasse. Vuren zelf is ondanks de duidelijke zege nog niet helemaal veilig en heeft voor alle zekerheid nog één punt nodig.

Bij Vuren ontbraken topscorer Bas van der Vliet en aanvoerder Sjors Vonk vanwege een schorsing en Michael Tahamata wegens een enkelbreuk. Daarom had Vuren de routiniers Khalid Bendami en Bart Muilenburg van stal gehaald. Zij hadden met twee goals en twee assists een flink aandeel in de belangrijke overwinning. Dat gold vooral voor Muilenburg. Vuren-trainer Ron Vlot was content: "Onze start was prima met twee goede goals. Toch bleef Vuren onrustig en kreeg SSC'55 twee mooie kansen. De 3-0 en zeker 4-0 vlak voor rust waren een bevrijding. Toch kregen we na rust nog twee tegengoals, maar we hadden er zelf ook wel meer dan twee kunnen maken. Het zou onnodig zijn als we nu nog in de degradatie nacompetitie belanden. Maar het kan wel, want er zijn veel clubs in gevaar. Iedereen moet punten zien te pakken. Ook door ons gunstige doelsaldo moet Vuren het kunnen redden. Maar alleen een gelijkspel zaterdag in Hei- en Boeicop biedt zekerheid." Binnen drie minuten stond Vuren al met 2-0 voor. In de eerste minuut kopte Jarl Deurhof uit een corner van Bart Muilenburg raak: 1-0. Na drie minuten gaf Muilenburg weer een gave voorzet en ditmaal schoot Khalid Bendami hoog binnen: 2-0. Bij een nieuw schot van Bendami moest keeper Gijs Nieuwenhuizen met zijn voet redden. Na een kwartier werd Vuren defensief onzeker. Kevin Knippels miste een opgelegde kopkans en Berry Donders schoot vanuit een riante positie tegen keeper Tim Ritmeester op.

Na een half uur liep Vuren ineens verder uit. Bastiaan van Horssen scoorde met een pegel uit een vrije trap vanaf veertig meter in de bovenhoek: 3-0. Een prachtig doelpunt van Luuk van der Vliet uit een verre voorzet van Bendami werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Vlak voor rust werd het toch 4-0. Eerst moest Lorenzo Kooiman op de eigen doellijn nog wel een tegentreffer voorkomen. Bij de tegenstoot zorgde Bart Muilenburg met een bekeken schot over de keeper heen voor de 4-0. Twintig minuten na rust kwam SSC'55 terug tot 4-1 toen Erwin van de Hoven vrij kon inkoppen. Een kwartier had Vuren nodig om de marge te herstellen. Twee invallers klaarden de klus. Na voorbereiding van Christiaan van Herp maakte Björn Paul de 5-1. Wel scoorde SSC'55 via een laag schot van Kevin Knippels nog 5-2. Uit een corner van Christiaan van Herp kopte Jarl Deurhof vlak voor tijd zijn tweede treffer binnen: 6-2.