Heukelum onderuit bij Tricht

tricht • Heukelum ploeterde voor rust in Tricht. Na de 4-0 ruststand vroeg Marco Verbeek zijn ploeg in de kleedkamer om zichzelf niet voor schut te zetten. "Dat is in de tweede helft nog wel gelukt", vond Verbeek na de 4-1 nederlaag. "Maar verder was het vandaag campingvoetbal van onze kant. Omdat het tweede het kampioensfeest vierde, moesten we putten uit spelers uit het derde en vijfde. Iedereen die schoenen had en lid was, mocht vandaag meedoen. Ik ben blij als het seizoen erop zit." Het Heukelumse doelpunt werd voorbereid door Adem Kahraman. Zijn voorzet werd al dan niet door een speler van Tricht in eigen doel geschoten.


Haaften wint maar is nog niet veilig

andel • Haaften wist weer eens te winnen, maar omdat sv BLC van sc Everstein won, is de ploeg nog altijd niet veilig. Desalniettemin was trainer Adrie van Steijn bijzonder blij met de 1-4 winst op Sparta'30. "We stonden er als ploeg en hebben een fantastische teamprestatie geleverd. Het bleef lang 0-0 en als Sparta'30 op voorsprong was gekomen, had ik het nog moeten zien. Maar na de 0-1 hebben wij toegeslagen en was er niks op de overwinning af te dingen."

Na rust maakte Jordy Perdon uit een strafschop de 0-1. Thijmen Gerringa en Daniël van Zuijdam scoorden, voordat Van Steijns oude ploeg Sparta'30 wat terug deed. Met zijn tweede besliste Gerringa de wedstrijd. "We moeten komende week tegen sv Capelle aan de bak", weet Van Steijn. "Maar we hebben het nog in eigen hand. Als we het redden, hebben we het goed gedaan."


Leerdam Sport en SVS'65 in balans

leerdam • Leerdam Sport en SVS'65 stapten beiden met een punt van het veld: 2-2. Het was duidelijk dat er in Leerdam niks meer op het spel stond. "Het was matig en tam. Van beide kanten", oordeelde SVS-trainer José van de Ven. Yoni Sahertian had in het mooie weer nog best een aardige middag beleefd. "Ik vond het best een leuke pot. Het ging nergens om, maar we wilden wel." Uit een vrije trap van Ferdi Scheurwater kwam SVS'65 op voorsprong, maar direct vanaf de aftrap maakte Ray Kant gelijk. Nog voor rust was het Kant die met zijn tweede voor de 2-1 zorgde. Een kwartier voor tijd viel de voor SVS'65 wat fortuinlijke gelijkmaker. Een voorzet van Ryan Brood viel bij de tweede paal ineens binnen. SVS-speler Jerzy Timmermans kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart.


Seizoen zit erop voor Beesd

rijswijk • Beesd maakte nog kans op de titel in de derde periode, maar dat zit er na de 4-1 nederlaag niet meer in. Komend weekend speelt de ploeg thuis tegen RKTVC zijn laatste duel op zondag. Volgend jaar komt Beesd uit in de zaterdag vierde klasse. "Natuurlijk hadden we graag nog om de periode gespeeld, maar je moet realistisch zijn. We staan derde van onderen en stappen over naar het zaterdagvoetbal. In de nacompetitie hadden we niks te zoeken", zei trainer Dick Wammes. Beesd voetbalde voor rust niet slecht en kreeg in Rijswijk ook kansen, maar de thuisploeg leidde met 3-0. "Hun keeper speelde erg goed en wij kregen twee strafschoppen tegen. Dat was het verschil", zei Wammes. Na de 4-0 maakte Rens Bronk de Beesdse eretreffer.