WNC laat eerste periodekans liggen

giessen • WNC beging met de 3-1 nederlaag bij GRC'14 een misstap en liet daarmee zijn eerste kans op de winst in de derde periode liggen. De Waardenburgers hebben het echter nog altijd in eigen hand. Trainer Cor Prein vond de nederlaag bij GRC'14 onnodig. "We hebben echt genoeg kansen gekregen om hier een resultaat te pakken en speelden lang tegen tien man", zei Prein. "Maar je moet het zelf doen. Als je dat niet doet, heb je er ook geen recht op."

De thuisploeg kwam voor rust op 1-0. Na een snelle rode kaart na rust zocht WNC de gelijkmaker, maar maakte GRC'14 de 2-0. De 2-1 van René van Soelen bracht hernieuwde hoop, maar GRC'14 counterde naar 3-1. "Het was moeilijk voetballen", vond Prein. "Toen GRC'14 op voorsprong kwam, gingen ze nog meer op de counter spelen. Het werd er na de rode kaart niet makkelijker op."


LRC Leerdam haalt doelstelling

langbroek • LRC speelde bij SVL met 2-2 gelijk en haalde daarmee haar doelstelling. De Leerdammers hebben in de laatste wedstrijd nog altijd een kleine kans op de derde periodetitel. "Maar die kans wordt elke week kleiner", zei trainer Rob Hilbers. "Eigenlijk hadden we vandaag moeten winnen. Dat had gekund, maar het had ook de andere kant op kunnen vallen. En dus moeten we blij zijn met dit punt. Daarmee zijn we officieel veilig en dat is ook wat waard."

Na een moeizame openingsfase kwam LRC na de 1-0 beter in de wedstrijd. Op aangeven van Axel van Kordelaar maakte Arwin van Soest de gelijkmaker. Van Kordelaar nam vervolgens zelf de 1-2 voor zijn rekening. Na rust was het vooral SVL dat het spel maakte. De thuisploeg kwam na de 2-2 echter met tien man te staan. LRC kon daar niet van profiteren. In de slotminuut raakte SVL nog de paal. "We moeten nu proberen van GRC'14 te winnen en dan zien we wel wat WNC gedaan heeft", zei Hilbers.