Mogelijk windpark bij Zijderveld

vijfheerenlanden • Energiecoöperatie De Knotwilg en Green Trust - specialist in energieprojecten - onderzoeken samen de mogelijkheden voor een nieuw klein windpark in de Vijfheerenlanden. Het gaat om een locatie langs de A2, ten noorden van Zijderveld.

Het initiatief bevindt zich nog in de verkennende fase, maar beide partijen willen inwoners en betrokkenen vroegtijdig meenemen in deze verkenning. De Knotwilg en Green Trust gaan op korte termijn samen in gesprek met omwonenden van het eventuele windpark. Doel is om van hen te horen wat zij van het initiatief vinden. Daarnaast is er overleg met de gemeente Vijfheerenlanden over de mogelijkheden voor een nieuw windpark. Uiteindelijk hakt het gemeentebestuur de knoop door.

De Knotwilg is een coöperatie van inwoners in de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard. De leden zijn mensen die zelf lokaal energie willen opwekken met behulp van natuurlijke bronnen, zoals de wind en de zon. Dat doen ze door te investeren in zonnepanelen of in windmolens. Mocht een windpark haalbaar en gewenst zijn op genoemde locatie, dan kunnen inwoners van de Vijfheerenlanden een stukje van het windpark kopen en mede-eigenaar worden. Meer informatie is te vinden op de website.


q www.energiecooperatiedeknotwilg.nl