Gratis tandvlees laten controleren

leerdam • In het kader van de Dag van het Tandvlees verzorgt Mondhygiënepraktijk Leerdam op donderdagmiddag 16 mei gratis tandvleeschecks in de praktijk aan het Burgemeester Meesplein. De Dag van het Tandvlees - ook wel: European Gum Health Day - is een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen. Verschillende mondhygiënistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees, zo ook Mondhygiënepraktijk Leerdam. Tijdens een tandvleescheck wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees opgemeten, de pocket. Dit gebeurt met een speciaal meetinstrument, een pocketsonde. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. Deelnemers krijgen na de gratis check voorlichting over de staat van hun tandvlees en persoonlijk advies voor het onderhoud. De gratis tandvleeschecks vinden plaats tussen 12:00 en 14:00 uur.

q www.mondhygiene-leerdam.nl


Avond over AVG in Oosterwijk

leerdam • Netwerkclub VOS organiseert donderdag 23 mei een avond over de AVG, hiervoor is Wendy Rijcken uitgenodigd. De AVG bestaat deze maand precies een jaar en dat is volgens VOS een mooi moment om daar even bij stil te staan. Veel ondernemers hebben dit jaar hun bedrijf aangepast aan de eisen van de AVG, maar lang nog niet iedereen. Bedrijfsjuriste Wendy Rijcken van Jurato Juristen & Adviseurs geeft een toelichting op de laatste stand van zaken en heeft praktische tips en adviezen voor ondernemers. De avond wordt gehouden bij Flexplek Leerdam in Oosterwijk. Aanvang is 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is iedereen welkom. Aanmelden kan via de onderstaande website.

q www.vos-ondernemers.nl


Haringparty voor het goede doel

leerdam • Lions Club Leerdam organiseert vrijdag 21 juni in de tuin van het Nationaal Glasmuseum de vierde editie van de haringparty. Er worden zo'n honderdvijftig deelnemers uit de regio verwacht, voornamelijk ondernemers en inwoners. Er is onbeperkt haring aanwezig, mede dankzij sponsoring van De Graaf Visspecialiteiten uit Leerdam. Ook is er volop korenwijn aanwezig. Naast haring zullen er ook diverse andere hapjes worden aangeboden. Er is volop gelegenheid om te netwerken. Het entreebedrag is 32,50 euro per persoon. Voor andere drankjes zijn consumptiemunten te verkrijgen (2,95 euro per stuk). Inschrijven voor de haringparty kan via de website van Lions Club Leerdam. De volledige opbrengst van de haringparty gaat naar Fietsmaatjes Leerdam. De hoofdingang van het Glasmuseum is ook de entree voor de haringparty.

q www.lions-leerdam.nl