Heukelum snakt naar einde van het seizoen

vianen • Tegen het om lijfsbehoud vechtende Brederodes is Heukelum er nauwelijks aan te pas gekomen. De bezoekers verloren met 2-0.

Gezien de waslijst aan geblesseerden en half-fitte spelers was het niet verwonderlijk dat Heukelum het initiatief aan de thuisclub moest laten. Brederodes was gretiger, combineerde beter en miste in de eerste dertig minuten drie behoorlijke kansen. Na de thee hadden de bezoekers helemaal niets meer te vertellen. De ploeg bofte dat Brederodes er maar niet in slaagde de kansen te verzilveren. Tien minuten voor tijd verrichtte doelman Chouaij een heldendaad door een strafschop te stoppen. In blessuretijd was het over met het geluk van Heukelum. Tot twee keer toe werd invaller Tom Boerboom bediend door de eveneens ingevallen Joey Balk en nu was er voor Chouaij geen houden meer aan: 2-0

"Het is maar goed dat we weken geleden al veilig waren", constateerde trainer Marco Verbeek. "De ploeg loopt echt op zijn tandvlees en met twee geblesseerden erbij én twee spelers die volgende week zijn geschorst, wordt het weer een klus om elf man op de been te krijgen. Ik heb dit seizoen al dertig spelers gebruikt; dat is absurd veel! Dankzij onze goede organisatie en op karakter hebben we het vandaag nog heel lang volgehouden. Dat we alsnog verloren is sneu, maar gezien de omstandigheden kan ik daar wel mee leven", zei Verbeek.