SVS'65 na rust ruim langs Well

spijk • SVS'65 speelde volgens trainer José van de Ven een prima wedstrijd tegen Well. "Maar we hadden wat moeite om het verschil te maken", zag Van de Ven. "We hebben wel vijf keer paal of lat geraakt."

De gasten namen in de eerste helft de leiding. Uit een strafschop (na een handsbal bij Well) maakte Jorn Meijerink snel de 1-1. Uit een prachtige vrije trap van Ferdi Scheurwater kwam de thuisploeg na rust op voorsprong.

Hij schoot de bal schitterend in de verre kruising. Dit keer was het Well dat snel weer langszij kwam. In het slotkwartier maakte SVS'65 alsnog het verschil. Jerzy Timmersmans, opnieuw Meijerink (weer uit een strafschop) en Maikel van Schaften bepaalden de eindstand op 5-2.

Rhelico zet goede reeks voort

rumpt • Rhelico is heel aardig op dreef. Het zette zijn ongeslagen reeks ook tegen Zuilichem voort. Voor de vijfde week op rij bleef de ploeg van Olav van Rijkom zonder nederlaag: 2-2. "En dat is prima", vond Van Rijkom. "Vorig jaar hebben we uit ook dik verloren en thuis gelijk gespeeld, dus daar hielden we ons aan vast."

In het begin was Zuilichem de betere ploeg en viel ook vroeg de 0-1. Kylian Heemskerk maakte de 1-1. Voor rust kwam Zuilichem echter weer op voorsprong. Na rust begon de thuisploeg sterk. Stijn van Zoggel scoorde de 2-2. Rhelico-doelman Michel Kuipers behoedde zijn ploeg voor een nieuwe achterstand en in de slotfase kreeg Rhelico zelfs kansen op de zege.

Leerdam Sport na rust onderuit

meteren • Leerdam Sport had voor rust de kans om koploper MVV'58 pijn te doen. Dat liet het na en in de tweede helft pakte de thuisploeg alsnog een ruime overwinning.

"We hadden het in de eerste helft gewoon goed voor elkaar", vond trainer Yoni Sahertian. "We hebben toen de kansen gekregen. Als we die maken, winnen we hier, dat weet ik zeker."

Juarth Leihitu kreeg de nodige mogelijkheden, maar beide ploegen gingen met 0-0 de rust in. In de tweede helft maakte de thuisploeg de 1-0 en kreeg Leerdam Sport-speler Mo el Idrissi zijn tweede gele kaart. Daarna had MVV'58 weinig moeite de wedstrijd binnen te slepen. In Meteren werd het uiteindelijk 4-0. Topschutter Morris van den Brink nam namens de thuisploeg alle treffers voor zijn rekening.

ASH laat na Brakel pijn te doen

brakel • ASH ging bij titelkandidaat Brakel met 2-1 onderuit. "Geen onlogische uitslag, maar we hadden Brakel vandaag pijn kunnen doen", zag ASH-trainer Ron Laros.

"Zeker het eerste halfuur waren we beter en hadden we ook de betere kansen. Toen hebben we het laten liggen", vond Laros. ASH kreeg via Danny Bijl, Hans van Kranenburg en Marijn Hak kansen op de 0-1. Brakel kwam echter op voorsprong en vlak voor rust viel ook de 2-0. "Toen was het wel klaar. We spelen nergens meer om en dan mis je het heilige vuur dat zij nog wel hebben", zei Laros.

Twintig minuten voor tijd maakte Bijl nog de 2-1, maar in de slotfase zat een gelijkspel er niet meer in.