WNC op randje van nacompetitie

waardenburg • Door een 4-0 overwinning op Geinoord staat WNC er ineens heel goed voor in de strijd om een plek in de nacompetitie. De gedeelde derde plek is al netjes, maar de positie in de derde periode is nog rooskleuriger. Door het veel betere doelsaldo dan de concurrentie is één zege in de laatste twee wedstrijden al voldoende om die prijs te pakken.

"De uitgangspositie is goed, maar we moeten het nog wel doen", zei trainer Cor Prein. "Dat gold ook voor vandaag. Op papier moet je winnen van Geinoord, maar dan moet je het nog wel even doen. Na rust ging dat goed." In de eerste helft kreeg WNC een paar goede kansen, maar speelde het in een te laag tempo. Halverwege de tweede helft werd het verschil echter heel snel gemaakt toen WNC in drie minuten drie keer scoorde. Willem Paul van der Heijden maakte er twee. Tussendoor scoorde ook Enzo Geene. De 4-0 kwam van René van Soelen.

LRC nog niet helemaal klaar

leerdam • LRC verloor met 0-1 van Montfoort en is nog niet helemaal uitgevoetbald. Theoretisch kunnen de Leerdammers nog in de nacompetitie tegen degradatie terecht komen en hebben de paars-witten ook nog kans op de derde periode.

"En dus is het nog spannend", zei trainer Rob Hilbers. "Gezien de vooruitzichten voor dit seizoen ben ik blij met de plek waar we staan. We moeten eerst zorgen dat we helemaal veilig zijn. En daarna zien we wel of er nog iets in zit." Tegen Montfoort waren de verschillen klein. LRC speelde niet onaardig, maar had na een halfuur ook al helemaal kansloos kunnen zijn. Na de 0-1 kreeg Montfoort nog een aantal goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Doelman Olaf Slob, in de basis omdat Thijs Janssen wegens werk afwezig was, hield LRC echter op de been.
"Een gelijkspel was wel de verhouding, maar dit keer zat het er niet in", constateerde trainer Hilbers.