• Asperen viert feest na de 2-0 van Tareq Ibrahim.
• Asperen viert feest na de 2-0 van Tareq Ibrahim. Foto: Jeroen de Bruin

Vuren raakt na goede start de weg kwijt en moet nog oppassen

Asperen leeft nog na winst in derby

asperen • Asperen pakte drie belangrijke punten dankzij een 3-1 overwinning op Vuren. Omdat hekkensluiter SSC'55 ook won, blijft de marge naar de laatste plek drie punten.

Vuren had het geluk dat ook de concurrentie niet wist te winnen. Bij winst was Vuren zo goed als veilig geweest. En dus was de stemming bij de thuisploeg een stuk beter dan bij de gasten. "In de beginfase was Vuren gewoon beter", gaf Asperen-trainer Jaap van Hattem toe. "Onze 1-0 kwam echt uit de lucht vallen. Maar toen het ook nog 2-0 werd, is onze overwinning niet meer in gevaar geweest."

Verbijten

Vuren-trainer Ron Vlot had zich zitten verbijten. "We beginnen eigenlijk best goed aan de wedstrijd met een paar mogelijkheden. Het rendement daaruit was te laag, maar na die 1-0 laten we het helemaal lopen. Dat is een kwestie van mentaliteit. We hebben toen niet meer gevoetbald en liepen onszelf in de weg." Vuren voetbalde in de openingsfase inderdaad gewoon goed. Vooral via Luuk van der Vliet aan de linkerkant creëerden de gasten het nodige gevaar en moest Asperen-doelman Dennis Rooijackers af en toe aan de bak. Bij drie pogingen van Luuk van der Vliet en één van Michael Tahamata hield Rooijackers zijn doel keurig schoon. Halverwege de eerste helft was het uitgerekend Asperen dat bij zijn eerste echte kans op voorsprong kwam. De Vurense defensie zag er niet echt goed uit toen Gerard Breider ruim baan kreeg: 1-0.

Daarna was het direct een stuk minder wat Vuren liet zien. Kaj Brijder kreeg nog wel een goede kans op de gelijkmaker, maar vlak voor rust schoof Tareq Ibrahim de 2-0 in de korte hoek. Na rust toonde Vuren amper meer het vertrouwen om er nog echt een wedstrijd van te maken en namen de irritaties zienderogen toe. Toch moest Asperen-doelman Dennis Rooijackers nog een paar keer zijn kunnen tonen om de aansluitingstreffer te voorkomen. Met name bij een van richting veranderde vrije trap van Luuk van der Vliet kon Rooijackers maar net zijn vingertoppen achter de bal krijgen. "Ik had het nog wel even druk", zei Rooijackers na afloop.

"Maar gelukkig maken we de 3-0. De 3-1 valt daarna iets te snel, maar we hebben het prima gedaan. We hebben er hard voor gewerkt."

Oerdomme rode kaart

Invaller Rick van Loopik maakte tien minuten voor tijd de 3-0. Dat leek de definitieve beslissing, zeker toen Rooijackers een schot van Ian van Wijk uit zijn hoek ranselde en daarmee in eerste instantie de snelle 3-1 voorkwam. Uit de daaropvolgende corner kopte Ian van Wijk alsnog die 3-1 binnen. Meer zat er echter niet in voor Vuren. In de slotfase pakte aanvoerder Sjors Vonk, die eerder wegens praten al geel kreeg, nog een oerdomme directe rode kaart door onder de ogen van scheidsrechter Pascal van der Zwan na te trappen.

"We waren de eerste twintig minuten bovenliggend", zag Ian van Wijk. "Maar na die 1-0 ging het mis. We gingen teveel tegen elkaar zeiken. Dat was er de laatste weken juist uit, maar we vervielen vandaag in onze oude fout. Dat kan niet. Als het niet loopt moeten we echt naar onszelf gaan kijken, maar we gaan veel te snel naar anderen wijzen."

Gehavend

Nu wacht Vuren zaterdag de wedstrijd tegen hekkensluiter SSC'55, die de ploeg gehavend zal moeten beginnen. Naast de schorsing voor Sjors Vonk zal ook Bas van der Vliet dankzij een gele kaart ontbreken. Michael Tahamata raakte vlak voor tijd zwaar geblesseerd, bij een tackle bleef zijn voet in het kunstgras haken en hij brak daarbij ongelukkig zijn enkel. De tegenwoordig als centrale middenvelder opgestelde dribbelaar was juist weer een tijdje fit, maar beleefde eerst op de brancard en later in de ambulance een trieste en pijnlijke aftocht.

Asperen is ook nog lang niet veilig. Het gat met SSC'55 blijft drie punten en het programma is niet eenvoudig. Zaterdag speelt Asperens bij Capelle, waarvan in de thuiswedstrijd met 0-11 verloren werd. Daarna wacht Everstein, dat mogelijk om de titel speelt. "We moeten zorgen dat we SSC onder ons houden. Hoe dat gebeurt, maakt niet zoveel uit", aldus Van Hattem.

Maarten van Hoogevest