• Het Sweelinck Ensemble.
• Het Sweelinck Ensemble. Foto: aangeleverd

Sweelinck Ensemble in Grote Kerk

leerdam • Het Sweelinck Ensemble voert zondagmiddag 16 juni een vesper op in de Grote Kerk in Leerdam. Centraal tijdens de muzikale dienst staat de vraag: wat is er na dit leven.

Door de eeuwen hebben mensen woorden en beelden gezocht om uiting te geven aan hun vermoedens en richtte men de blik hoopvol op het hiernamaals. Het Sweelinck Ensemble tast deze perspectieven af aan de hand van een aantal Engelse componisten van rond 1900, zoals Stanford, Parry en Elgar, maar ook minder bekende componisten als Harris, Bairstow en Statham. Engeland kent een rijke koortraditie en de teksten en koorklanken spreken bij velen tot de verbeelding. Het programma biedt dan ook een rijk pallet aan verschillende perspectieven en muzikale verbeeldingen.

Het Sweelinck Ensemble staat voor uitdagende programma's die enkel bezet uitgevoerd worden, dat wil zeggen dat iedere zanger een eigen partij heeft. Dat geeft de zangers maximale vrijheid en expressiemogelijkheid, maar met een gezamenlijk doel: de muziek tot leven roepen en haar luisteraars inspireren.

De voorganger van deze middag is wijkpredikant Ben Heijting. Hij zal ook een korte overweging houden bij kunstwerken rondom hetzelfde thema, zodat tekst, beeld en muziek elkaar versterken. Organist is Corné Lam en het Sweelinck Ensemble wordt geleid door cantor-organist Janko Fraanje. Toegang is vrij. Aanvang is 17:00 uur. Meer informatie is te verkrijgen via de onderstaande website.


q www.sweelinckensemble.nl