Voorjaarsmarkt bij Huis ter Leede

leerdam • Huis ter Leede en Wijkraad Leerdam-Noord organiseren zaterdag 18 mei samen een voorjaarsmarkt mét een kleedjesmarkt. Iedereen is welkom tussen 10:00 uur en 15:00 uur.

Wijkraad Leerdam Noord is samen met Huis ter Leede initiatiefnemer van deze markt. Er is al vaker een voor- of najaarsmarkt georganiseerd, maar de kleedjesmarkt voor kinderen is nieuw dit jaar. Dit moet het evenement wat extra dynamiek geven, bovendien worden op deze manier de kinderen van de basisscholen in de wijk bij het project betrokken.

De wijkraad en Huis ter Leede werken ook op andere manieren al nauw samen binnen het Huis van de Wijk Noord. Zo is er eens per maand Samen eten in Noord, elke woensdagmorgen Samen wandelen in Noord en om de twee weken op zaterdagochtend Samen schilderen in Noord. Deze activiteiten zorgen voor meer verbinding tussen de bewoners in de wijk Noord, zo is de gedachte.

De voorjaarsmarkt telt naar verwachting zo'n 25 kramen. Waaronder de enveloppenkraam, daarnaast zijn er hobbyspullen, zelfgemaakte kaarten, schilderijtjes en haakwerk te koop. Bezoekers kunnen ook een ritje op de huifkar maken, een pottenbakker geeft een demonstratie. Voor de zoetekauwen zijn er suikerspinnen te koop. Natuurlijk is er ook koffie of thee met iets lekkers te koop. NiKky's Dance treedt op. Ook is er een optreden van de Bolderband van ASVZ-locatie Lingebolder.

Voor de eerste tachtig bezoekers aan de voorjaarsmarkt ligt er een tas klaar met een presentje. Het evenement is bij mooi weer achter Huis ter Leede op het Eiland 1, bij heel slecht verhuist de markt naar binnen.


q www.huisterleede.nl