'Meent bij Reilinghplein'

leerdam • Het betrekken van de Meent en brug bij de herinrichting van het Dr. Reilinghplein zou zo'n 40.000 euro extra kosten. Dat heeft de gemeente Vijfheerenlanden uitgerekend.

Bij een eerdere bespreking van het projectplan, vroegen verschillende fracties zich af of het beoogde plangebied niet een beetje uitgebreid kon worden. Dit omdat ook de Stationsweg en het plein voor het NS-station in het plan is opgenomen. Als ook de Meent bij het project wordt betrokken, ontstaat er volgens deze fracties een eenduidige verbinding tussen de binnenstad en het station. Uitbreiding van het plangebied kost echter meer dan de al gereserveerde 1,5 miljoen euro. Zo'n 40.000 euro extra (inclusief ontwerpkosten en technische uitwerking), zo heeft het college van B&W laten uitrekenen.

Het college laat ook weten de grens van het projectgebied – tot aan de Meent – "een logische grens" te vinden, omdat deze Meent de grens met de oude stad markeert. "Vanuit de oude stad, kom je, de Meent overstekend, in een nieuw gebied dat later is ontwikkeld. De Meent heeft zelf altijd bij de oude stad gehoord", zo schrijft het college in een brief aan de raad. De gemeenteraad buigt zich donderdagavond 9 mei over het onderwerp.