Concert in het teken van de Brexit

vuren • Muziekvereniging Harp en Luit uit Vuren geeft zaterdag 11 mei haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Deze keer staat het concert in het teken van Brexit en Groot-Brittannië. Immers: Groot-Brittannië is de bakermat van de brassbandmuziek. Omdat het land veel in het nieuws is vanwege de Brexit, besloot Harp en Luit de Britten eens op een positieve manier onder de aandacht te brengen. En wel met een avondje afwisselende muziek. Zowel de brassband en het jeugdorkest onder leiding van Maarten van der Kolk als slagwerkgroep StiX laten bezoekers in een avondvullend programma genieten van muziek met het thema Brexit of Groot-Brittannië. Het concert vindt plaats in dorpshuis De Koels in Vuren. Het optreden begint om 20:00 uur. De zaal is open om 19:30 uur en de toegang is gratis.


Voorjaarsmarkt bij Huis ter Leede

leerdam • Wilma Looijen-Sonnema van Huis ter Leede organiseert samen met de Wijkraad Leerdam Noord op zaterdag 18 mei een voorjaarsmarkt bij de woonzorgorganisatie in Leerdam. Er is ook een kleedjesmarkt voor kinderen. Iedereen is welkom tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Er zijn rond de 25 kramen, waaronder een enveloppenkraam. Er worden verder onder meer hobbyspullen, zelfgemaakte kaarten, schilderijtjes en haakwerk verkocht. Er is ook een ritje met de huifkar te maken. Nikky's Dance treedt op om 12:30 en 14:00 uur, de Bolderband van ASVZ-locatie Lingebolder laat om 13:15 uur van zich horen. Voor de eerste tachtig bezoekers ligt er een tas klaar met een presentje.


Lentefeest bij De Schaapskooi

schoonrewoerd • Wethouder Christa Hendriksen opent zaterdag 11 mei om 10:00 uur het lentefeest bij natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd, zij doet dit door drie vlinderstruiken te planten. In de loop van de dag kunnen kinderen meehelpen met het planten van meer insectvriendelijke planten. Op deze manier start natuur- en vogelwacht De Vijfheerenlanden haar bijdrage aan het Prachtlint: dit is een 'strook' van kruiden- en bloemenrijke bermen en oevers door Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Met het Prachtlint wordt aandacht gevraagd voor de oorzaken van de teruggang van het aantal insecten en de belangrijke rol die insecten spelen in de kansen voor fruit, bloemen en vogels. Het lentefeest is zoals elk jaar gericht op jong leven: zowel door middel van de mobiele kinderboerderij als door aandacht te besteden aan de jonge ooievaars in het ooievaarsnest. Met allerlei spannende activiteiten leren kinderen struinend door de natuur planten, insecten, vogels en vlinders herkennen. Als er een regenbui langs komt, kunnen de kinderen in de tent kleine beestjes onderzoeken met loep en binoculair. Het lentefeest is van 10:00 tot 16:00 uur in Schoonrewoerd.


Open dag bij De Hummeltjeshoeve

heukelum • De Hummeltjeshoeve bestaat 10 jaar en viert dit op zaterdag 18 mei met een open dag en een reünie. Tussen 10:00 en 13:00 uur zijn belangstellenden welkom. Kinderen kunnen een ritje op de pony maken of zich uitleven op het springkussen. Er is ook een goochelaar en poppenspeler, bovendien kunnen kinderen een glittertatoo laten zetten of hun haren laten vlechten. Voor de lekkere trek zijn er poffertjes en er is ook ijs.