Inschrijven Jan de Jong bokaal

leerdam • De Leerdamse hengelaarsvereniging De Snoek organiseert op zaterdag 11 mei voor haar leden de wedstrijd om de Jan de Jong bokaal.

Er wordt gevist in de Linge, langs de steile dijk bij Kedichem. Het loten gebeurt op de visstek om 7:15 uur, de wedstrijd duurt van 8:00-12:00 uur. Deelnemers die slecht ter been zijn, kunnen een plaats dichtbij de trap loten. Dit moeten ze vooraf bij het inschrijven melden. Deelname aan de wedstrijd kost € 3,- per deelnemer (graag gepast betalen). Belangrijkste regels: hengelsoort en lengte zijn vrij. Vissen met vers de vase en gekleurde maden is niet toegestaan. Er wordt gevist op gewicht. Vissen moeten in een nylon leefnet worden bewaard. Bij iedere wedstrijd is er een prijs voor de grootste vis. Prijzenverdeling: 1, 2, 3, 6, 9, 12, 15 enzovoort. Inschrijven bij voorkeur per mail bij Kees Kool, mailadres: kool011@kpnmail.nl of telefonisch 0345-505522.

Kees Sprado wint

leerdam • Vorige week dinsdag is de derde wedstrijd van de competitie van personeelsvereniging De Glasfabriek gevist. Kees Sprado legde beslag op de eerste plaats. Er werd gevist in het Kanaal van Steenenhoek bij Schelluinen.

De omstandigheden waren redelijk. De verwachtingen waren door de slechte vangst van vorige week getemperd. Dat bleek terecht, want de vangst was nu nog slechter: in totaal slechts tien kilo . De grootste vis werd gevangen door Joop Woelke, een brasem van 53 centimeter. Winnaar Kees Sprado haalde 3.900 gram boven water. Tweede werd Joop Woelke met 2.900 gram, derde Henk van den Oever met 1.400 gram. De volgende competitiewedstrijd wordt volgende week dinsdag gevist in de Linge bij Filius.