Nijntje diploma voor kleuters bij WHV

asperen • Bij WHV Asperen kunnen kinderen van twee tot vijf jaar in de maanden mei en juni het Nijntje beweegdiploma halen.

Dit beweegdiploma is bedoeld om peuters en kleuters kennis te laten maken met verschillende motorische basisbewegingen, waardoor ze zich deze bewegingen gemakkelijk eigen kunnen maken. "De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de beweeglessen nemen ze overal mee naar toe", zeggen de initiatiefnemers. "Of ze gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin; een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen." Het Nijntje beweegdiploma is ontwikkeld voor kinderen van twee tot vijf jaar. "Het is een programma, waarbij het kind op een speelse manier de motorische vaardigheden ontwikkelt."

WHV Asperen biedt het Nijntje beweegdiploma al drie jaar aan. In de maanden mei en juni kunnen de kinderen voor slechts 19 euro instappen bij deze lessen. Ouders kunnen dan zien of het programma ook iets is voor hun kind. De lessen worden wekelijks gegeven op dinsdag van 16.30-17:15 uur in Sporthal De Wiel in Asperen. Deze beweeglessen worden gegeven onder begeleiding van een gecertificeerde trainster. WHV Asperen heeft het keurmerk Nijntje beweegdiploma.