• Kanshebber Christiaan van Rees wint in Eijsden.
• Kanshebber Christiaan van Rees wint in Eijsden. Foto: Privéfoto

NK-jeugdwielrennen in Ameide

ameide • Ameide heeft zaterdag 15 juni een mooi sportief evenement binnen haar 'poorten': het NK-jeugdwielrennen voor jongens en meisjes van acht tot en met veertien jaar.

Dit kampioenschap wordt georganiseerd door RC Jan van Arckel in samenwerking met de KNWU. De beste jeugdrenners uit heel Nederland komen aan de start in de strijd om de rood-wit-blauwe tricots. Zij hebben zich moeten plaatsen via kwalificatiewedstrijden. Jan van Arckel levert zelf ook een aantal kanshebbers, waaronder Daan Hartog (Giessenburg) en Christiaan van Rees (Groot-Ammers). Er worden op 15 juni ruim 4000 bezoekers in Ameide verwacht. Ruim 130 vrijwilligers zullen het evenement in goede banen leiden. Start en finish bevinden zich op de Molenstraat. Het parcours is 1,9 kilometer lang. Aan het einde van de wielerdag worden alle veertien Nederlands jeugdkampioenen gehuldigd. Tijdens het NK is er een wielermarkt op de Dam. Fabio Jakobsen en Jeanne Korevaar zijn ambassadeur van het evenement. Beiden startten hun carrière bij Jan van Arckel en zijn nog altijd lid van deze wielerclub. Jakobsen is inmiddels prof bij Deceuninck Quick Step Cycling Team. Korevaar koerst voor het CCC - Liv Team van kopvrouw Marianne Vos.

De NK-organisatie werkt samen met Spieren voor Spieren. Tijdens het NK verzorgen vier regionale kindambassadeurs van Spieren voor Spieren enkele huldigingen. Ook enkele topsporters die zich als ambassadeur aan Spieren voor Spieren hebben verbonden, zijn aanwezig. Op scholen en wielerverenigingen lopen acties voor Spieren voor Spieren. De opbrengst wordt 30 juni in Ede bekend gemaakt tijdens het NK voor profs.