• De jaarmarkt in Asperen vorig jaar.
• De jaarmarkt in Asperen vorig jaar. Foto: Nico van Ganzewinkel

Jaarmarkt Asperen op andere locatie

asperen • De rommelmarkt in Asperen vindt dit jaar niet plaats aan de Voorstraat, maar rondom het gemeentehuis. Het evenement is op zaterdag 1 juni, de zaterdag na Hemelvaartsdag.

Volgens muziekvereniging Ad Astra - organisator van de jaarlijkse markt - heeft de verplaatsing te maken met de verscherpte veiligheidsmaatregelen vanuit de overheid. Dat maakt de Voorstraat als locatie wat 'moeilijker' dan de nieuwe locatie bij het gemeentehuis. De markt begint op het Raadhuisplein, gaat door in het park en sluit via de Vrouwe van Elburgstraat weer aan op het plein. Ad Astra is te vinden bij de muziektent in het park. De kindermarkt krijgt een plekje pal voor het gemeentehuis. Kinderen zich kunnen aanmelden bij Coraline Koppert via 06-30762559. Er is weer van alles te koop en te beleven op de markt. Van streekproducten, fruit, ijs en paling tot oude ambachten en natuurlijk volop muziek. Vereniging Oud Asperen wil net als vorig jaar weer de toren van Asperen openstellen voor bezoek en informatie erom heen. Mensen die fit genoeg zijn, kunnen de toren beklimmen.

De vrijdag voor de markt - vrijdag 31 mei - gaan de leden van Ad Astra door de straten van Asperen om de overtollige huisraad en andere beschikbaar gestelde artikelen op te halen. Mensen die goederen hebben liggen, die echt weg moeten voor die tijd, kunnen bellen naar Jan Hanegraaf via 06-10933918. Dan komt hij het ophalen.

Overigens is het organiserende comité ook nog op zoek naar inwoners van Asperen die een bijzondere gave of talent hebben en dat op de markt willen laten zien. Opgeven kan via jaarmarkt@adastra-asperen.eu.