Gezocht: buurtbemiddelaars

vijfheerenlanden • ElkWelzijn zoekt vrijwillige buurtbemiddelaars in gemeente Vijfheerenlanden.

Volgens onderzoek van het Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum uit 2018 ontstaat bonje met de buren vooral vanwege geluidsoverlast door muziek. Daarnaast zijn de kinderen van de buren vaak ook een bron van ergernis. Buren die het met elkaar aan de stok hebben, kunnen in de gemeente Vijfheerenlanden een beroep doen op buurtbemiddeling, dit wordt aangeboden door ElkWelzijn en Stichting Welzijn Vianen (SWV). Vrijwillige buurtbemiddelaars helpen buren te zoeken naar een oplossing die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is. Zij doen dat in een bemiddelingsgesprek, waarin twee bemiddelaars samen met de beide buren om de tafel gaan zitten. Daaraan voorafgaand hebben ze de partijen al individueel gehoord.

ElkWelzijn zoekt vrijwilligers die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. Vrijwilligers krijgen een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost gemiddeld enkele, zelf te plannen uren per maand. Daarnaast is er geregeld een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen. De vrijwillige buurtbemiddelaars worden begeleid door een coördinator.

Mensen die hierin een uitdaging zien en een steentje willen bijdragen aan de leefbaarheid, kunnen zich nu opgeven om buurtbemiddelaar te worden. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie is ook te verkrijgen via 0345-515227. Of op onderstaande website.


q www.elkwelzijn.nl/Buurtbemiddeling