Over de toekomst van de kerk

beesd • Tv-presentator Leo Fijen geeft maandag 13 mei een lezing in de Sint Pieterskerk in Beesd. Juist in een tijd dat kerken moeten bezuinigen en afslanken, ziet Fijen kansen voor de lokale kerk. Hij schrijft er een boek over met de bekende monnik Anselm Grün, het schrijven moet in de zomer verschijnen onder de titel 'Toekomst zien in de kerk'. Tijdens de avond in Beesd geeft hij alvast een voorproefje. De lezing begint om 20:00 uur.


Alegria zoekt versterking

regio • Koor Alegria uit Rumpt en Beesd heeft versterking nodig, het koor geeft zaterdag 9 en zondag 10 november in de kerken een concert met als thema: 'Herfst, vergankelijkheid en afscheid'. Alegria zingt onder liederen van onder meer Brahms, Buxtehude, Schubert, Bennett, Parry en Sullivan. Het koor zoekt voornamelijk tenoren en bassen, alleen voor dit concert of als lid van ons koor. Ook mensen zonder koorervaring kunnen zich melden. Alegria repeteert iedere woensdagavond in de kerk in Beesd vanaf 20:00 uur. Er zijn op woensdagavonden 22 en 29 mei speciale gastenavonden. Aanmelden kan via ledenalegria@gmail.com of bij Lydia van Andel via 06-23566563.

q www.alegriakoor.nl


Workshop over veilig bankieren

leerdam • De SNS organiseert in Leerdam op dinsdag 28 mei een gratis workshop over veilig online bankieren. Onder meer phishing en andere vormen van internetcriminaliteit komen hierbij aan bod. Tijdens de interactieve workshop leer deelnemers hoe ze internetcriminaliteit kunnen herkennen aan de hand van concrete voorbeelden en scenario's uit de praktijk. Klaas Schep: "Online betalen en je financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer je risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, wil SNS deze risico's herkenbaar maken en zodoende zo veel mogelijk voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we je beter cyberweerbaar te worden." De workshop begint om 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via snsbank.leerdam@sns.nl.


Collecteren voor een trekvlot

rumpt • Linge's Zorglandgoed in Rumpt doet dit jaar mee aan de collecteweek van het Oranjefonds: de helft van de opbrengst gaat via het fonds naar goede doelen in de provincie en de andere helft wil het zorglandgoed besteden aan een nieuw trekvlot naar het kleine eiland op het terrein. Ook doet Linge's Zorglandgoed mee aan de online collecte van het Oranjefonds, hiermee hoopt de woonzorglocatie-in-aanbouw een nieuwe kettingzaag en meer werkmateriaal aan te kunnen schaffen. En, als er nog geld over is, een nieuwe tractor. In de tweede week van juni gaan vrijwilligers langs de deuren in Rumpt en omgeving. Linge's Zorglandgoed is een een kleinschalige woonzorglocatie, waar uiteindelijk zo'n 30 tot 35 mensen met dementie of een lichamelijke beperking moeten kunnen wonen. Het zorggebouw is gevestigd op een landgoed van 17,5 hectare, gevuld met bos, fruitbomen, een bloemrijk grasland en twee eilanden.

q www.oranjefondscollecteonline.nl