Over beroertes en hersenletsel

gorinchem/sliedrecht • Rivas Zorggroep houdt dinsdag 14, donderdag 16 en vrijdag 17 mei drie gratis evenementen voor iedereen die meer wil weten over beroerte, hersenletsel en de verschillende therapie- en behandelmogelijkheden bij Rivas. Dit vindt plaats in het Beatrixziekenhuis en de afdelingen Revalidatie & Herstel in Gorinchem en Sliedrecht. Tijdens de Europese Dag van de Beroerte, dinsdag 14 mei, vindt van 11:00 uur tot 16:00 uur een uitgebreide informatiemarkt plaats. Locatie hiervan is de centrale hal van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Geïnteresseerden kunnen donderdag 16 mei tussen 14:00 en 17:00 uur deelnemen aan een rondleiding bij Rivas Revalidatie & Herstel in Sliedrecht en op vrijdag 17 mei opent Rivas Revalidatie & Herstel in Gorinchem tussen 14:00 en 17:00 uur de deuren voor een rondleiding. Deelname is gratis, van tevoren aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te verkrijgen via de Rivas Zorglijn: 0900-8440.


Informatieavond SamenLoop

leerdam • De organisatie achter de SamenLoop voor Hoop in Leerdam organiseert woensdag 15 mei een informatieavond voor belangstellenden, locatie is de Bethelkerk. De SamenLoop voor Hoop is een wandelestafette die 24 uur duurt, deelnemers kunnen zich laten sponsoren, de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Het evenement is op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober. Tijdens de avond in de Bethelkerk geeft de organisatie in Leerdam uitleg over het programma. Ook wordt er een impressie gegeven van de vorige Leerdamse edities van de SamenLoop voor Hoop. Deelnemers krijgen ook tips gegeven om acties te organiseren. De avond begint om 19:30 uur. Iedereen die meer wil weten over het evenement is welkom.

q www.samenloopvoorhoop.nl


'De Schatkist van Gelderland'

gelderland • Dit voorjaar gaat bij Omroep Gelderland de nieuwe serie 'De Schatkist van Gelderland' van start. In deze serie worden wekelijks de mooiste locaties in de provincie in het beheer van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) bezocht. De serie is een gezamenlijk initiatief van Omroep Gelderland en GLK. Het programma is vanaf zaterdag 11 mei wekelijks om 17:45 uur te zien bij TV Gelderland.


Bestrijding van de
eikenprocessierups

vijfheerenlanden • Gemeente Vijfheerenlanden gaat de komende weken het gevecht aan met de eikenprocessierups: de gemeentelijke eikenbomen binnen de bebouwde kom worden bespoten met een biologische middel. Het betreft circa negenhonderd eikenbomen binnen de hele gemeente Vijfheerenlanden. Voor het maximale effect zijn de weersomstandigheden en daarmee het juiste moment van spuiten belangrijk. Dat moment kan ook in de avonduren of zelfs 's nachts zijn. De eikenprocessierups is vooral een plaag voor de mens: aanraking met de brandharen van de rups kan leiden tot jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of luchtwegen of andere allergische reacties. Mensen die binnen de bebouwde kom deze rupsen zien, kunnen dit melden via 088-5997000 of info@vijfheerenlanden.nl.