Theaterwandeling door Leerdam

leerdam • Frédérique Arnold, Pip Alblas en Maarten van Praag verlenen zaterdag 11 mei hun medewerking aan een theaterwandeling in Leerdam. Deelnemers starten in stadspodium GO en komen onderweg verschillende optredens tegen. Over de artiesten: Frédérique Arnold heeft haar wortels in de musicalwereld, maar richtte zich de laatste jaren op de kleinkunst. Begin vorig jaar won ze Puck's Talent Cabaret in Huis van Puck te Arnhem. Daarnaast stond ze onder andere in de halve finale van het 28ste Groninger Studenten Cabaret Festival en won ze de persoonlijkheidsprijs bij het Utrechts Cabaret Festival 2014. Pip Alblas is een jonge singer-songwriter. Haar muziek is gei¨nspireerd door artiesten als Ed Sheeran, Ilse DeLange, Jason Mraz en Meghan Trainor. In 2014 deed ze mee aan The Voice of Holland, maar ze moest in de eerste liveronde het programma verlaten. Inmiddels heeft ze al twee ep's uit en is ze bezig met een album. Tot slot: Maarten van Praag. Hij is zanger en verhalenverteller, kenmerkend is zijn hese stemgeluid. De theaterwandeling begint om 20:30 uur, tickets kosten 12,50 euro. Reserveren kan via de website.

q www.go-leerdam.nl


Barbecuefestijn bij Westrienen

est • Bij Westrienen in Est strijden zaterdag 11 mei acht teams om de titel 'Beste Burger van 2019'. Alle teams hebben hun eigen burger bedacht, zo is er een Bommelbeef en een Heusdenburger. Het eerste team begint om 12:30 uur, het laatste team om 13:40 uur. De jury beoordeelt de burgers op smaak, uiterlijk, presentatie en originaliteit. Als eerste prijs is er een grillerette (elektrische barbecue) te winnen. De burgerstrijd vindt plaats tijdens een groots barbecuespektakel bij Westrienen, het evenement begint om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Bezoekers kunnen de beste grillers aan het werk zien en natuurlijk ook volop proeven.

q www.westrienen.nl


Exposities bij Rivas-locaties

leerdam • In verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam vinden momenteel exposities plaats van Corrie van Willigen, Ton van Vlieren en Rob Reis. De expositie van Corrie van Willigen en Ton van Vlierden is tot eind juni te zien in verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam. De expositie van Rob Ruis is tot eind juni te zien in woontoren Glasstaete van Lingesteyn in Leerdam. Het gaat in alle drie gevallen om schilderijen.


Bingo in de Pauluskerk

leerdam • De Leerdamse jeugdvereniging Ichtus organiseert zaterdag 11 mei een bingo in de Rehobothzaal van de Pauluskerk om geld in te zamelen voor de geplande werkvakantie. Er worden zes bingorondes gespeeld, waarbij verschillende prijzen te winnen. Van inspirerende boeken en dartpijltjes tot een boodschappenpakket, er is zelfs een virtual reality-bril te winnen. Deze prijzen worden grotendeels gesponsord door lokale ondernemers. Een bingokaart kost 2,50 euro per stuk of 10 euro voor een bingoboekje. De zaal is open om 19:30 uur, de bingo begint om 20:00 uur. Ichtus hoopt in de zomer van 2020 op werkvakantie te gaan. In 2016 vond de laatste werkvakantie van de jeugdvereniging plaats.