Dubbel gevoel bij Rhelico na 2-2 gelijkspel

rumpt • Na een 0-2 achterstand pakte Rhelico nog een punt tegen Kerkwijk: 2-2. Trainer Olav van Rijkom hield er een dubbel gevoel aan over.

"Als je na een 0-2 achterstand nog 2-2 maakt, is dat prima, maar over de hele wedstrijd gezien, hadden wij meer kansen. Maar goed, de effectiviteit van Kerkwijk is ook een kwaliteit. Ik kan hier wel mee leven."

De eerste helft ging in Rumpt gelijk op, maar Van Rijkom zag dat de betere kansen voor zijn ploeg waren. "Maar wij schieten ze er niet in. En vanuit de counter komen zij vanuit het niets op 0-1." De thuisploeg kwam daarna goed weg toen de bal op de stip ging. Rhelico-doelman Michel Kuipers stopte de strafschop van de gasten. Na rust speelde Rhelico een prima wedstrijd, maar viel wel de 0-2. "Toen hebben we snel geschakeld en zijn we 1-op-1 gaan spelen achterin. Toen was het wel klaar met Kerkwijk", zag Van Rijkom.

Strafschoppen

Er waren wel twee strafschoppen voor nodig om Rhelico aan een gelijkspel te helpen. Olof Schiltmans zette beide penalty's om in een doelpunt en redde zo een punt voor zijn ploeg. De eerste van die twee strafschoppen was volgens Van Rijkom wat discutabel. "Maar in een eerder moment kregen wij al een penalty, maar die werd daarna teruggedraaid wegens buitenspel. Dubieus. Dus wellicht was dit een goedmakertje."