• Bas van der Vliet maakte na rust twee goals.
• Bas van der Vliet maakte na rust twee goals. Foto: Jeroen de Bruin

Kostbare 4-3 zege voor Vuren na vroege achterstand

vuren • Vuren behaalde thuis tegen Sparta'30 een kostbare 4-3 overwinning en kwam zo in de derde klasse naast Haaften, net twee punten boven de degradatiestreep.

Na een zwak begin en een vroege 0-2 achterstand wist Vuren via een 2-2 ruststand alsnog te winnen. Sparta'30 kwam in de tweede helft na de 3-2 van Bas van der Vliet nog wel langszij, maar in de slotfase bleek een vrije trap van wéér Bas van der Vliet - via de muur - beslissend: 4-3. Vuren-trainer Ron Vlot was onthutst door de sensationele openingsfase. "In het begin stapelden we fout op fout. Gelukkig werd het na die 0-2 achterstand al snel 1-2 en nog voor rust ook gelijk. Na rust speelden we veel beter en kwamen we verdiend op voorsprong. Daarna misten we echter drie kansen op 4-2 en werd het door zwak verdedigen 3-3 en sloeg de onrust opnieuw toe. Gelukkig zat het ons nu eens mee, want die belangrijke 4-3 was natuurlijk een 'lucky'. Deze zege is heel lekker, want we wilden perse winnen. Met veel inzet is dat ook gelukt."

Bingo

Direct na de aftrap moest Vurens keeper Tim Ritmeester bij een kans voor Gerco Gijben al redding brengen. Anderhalve minuut later was het wel bingo; Lennard van Andel schoot raak: 0-1. Na vier minuten stond het ook al 0-2. Gerco Gijben kon Timothy Bonthuis in twee pogingen simpel passeren en schoot hoog binnen: 0-2. Toch kwam Vuren snel met een repliek. Lorenzo Kooiman zorgde met 1-2 al in de zevende minuut voor de aansluiting. Bas van der Vliet kwam dichtbij de gelijkmaker, maar Sparta'30 redde op de doellijn. Gijben en Van Andel kregen riante kansen, maar zij schoten tegen keeper Ritmeester op. In de 37e minuut kwam Vuren langszij. Na een corner werd een schot van Sjors Vonk nog gestuit, maar Ian van Wijk scoorde van dichtbij wel de 2-2 gelijkmaker.

Koude douche

Na de thee was Vuren sterker. In een hagelbui werd het betere spel met een treffer beloond. Michael Tahamata maakte zich mooi vrij en keeper Twan Pelle had zijn harde schot niet klemvast. Bas van der Vliet benutte de rebound: 3-2. Vuren verzuimde vervolgens door te drukken. Luuk van der Vliet en Ian van Wijk stuitten op keeper Pelle en invaller Kaj Brijder trof de paal. De koude douche voor Vuren volgde toen Anrico Visser voor de 3-3 zorgde. Twee invallers misten zelfs reële kansen op een nieuwe Brabantse voorsprong. Toch greep Vuren alsnog de kostbare winst. Een vrije trap van Bas van der Vliet werd door de muur dusdanig van richting veranderd dat keeper Pelle kansloos was: 4-3.

Aan het eind van de extra tijd kwam Vuren nog goed weg. Na een hoekschop van de gasten kopte Zion Krauweel de bal rakelings voorlangs.