Kostbare winst voor WNC

montfoort • WNC boekte een kostbare 0-1 overwinning bij Montfoort en deed daarmee goede zaken. "Officieel zijn we nog niet helemaal veilig, maar het gat is met acht punten en drie wedstrijden te gaan geruststellend", zei trainer Cor Prein. "En nu kunnen we ook omhoog kijken. We staan drie punten achter de derde plek en staan bovenaan in de derde periode."

Na een rommelig eerste bedrijf kwam WNC na rust beter in de wedstrijd. "Toen hadden we wind mee en had ik de opdracht gegeven hoger te gaan spelen. Dat pakte prima uit", zag Prein. Halverwege die tweede helft was Kevin Groffen het eindstation van een aanval via Joel Sanaky en Aimen Seqqal. Groffen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. "We hadden hem toen wel op slot moeten gooien, maar achteraf zijn we vooral blij met de punten", besloot Prein.


Ook Herovina haalt uit bij RKVSC

velddriel • RKVSC krijgt de laatste weken geregeld dubbele cijfers om de oren en ook Herovina deed met 0-11 een duit in het zakje. Herovina-leider Roland van den Dool wist niet goed wat hij ervan moest vinden. "Zo'n uitslag zegt natuurlijk niet zoveel. Ik heb in ieder geval wel respect voor zo'n club dat ze dit seizoen gewoon netjes afmaken."

De mooiste treffer van de middag werd overigens via een schot van een meter of veertig door de thuisploeg gemaakt, maar dit doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel.
Herovina stond voor rust al op een 0-5 voorsprong. Frank Clements opende vroeg de score, waarna het woord aan Kevin Steenbruggen was. Tot de rust maakte Herovina's topschutter liefst vier treffers. In de tweede helft was de variatie in doelpuntenmakers een stuk groter. Clements nam met de 0-6 en later de 0-9 twee doelpunten voor zijn rekening. De overige treffers kwamen op naam van Marthijn Hobo, Dylan Strijk, Timo de Bruijn en Wouter Schram.