• De wandelgroep in Vianen startte vorige week maandag.
• De wandelgroep in Vianen startte vorige week maandag. Foto: Aangeleverd

Diabetes Challenge weer gestart

vianen • Ook dit jaar is een enthousiaste groep wandelaars gestart met de Nationale Diabetes Challenge (NDC). René Nagtegaal van Rena Wandelsport organiseert 20 weken lang samen met huisartsenpraktijk Hoef en Haag, fysio- en oedeemtherapie De Hazelaar, diëtiste M. van Valkenhoef en pedicure Ria Bouwman deze uitdaging in Vianen.

Wethouder Marcel Verweij gaf vorige week maandag het startsignaal. In totaal doen 25 deelnemers uit Vianen en Lexmond mee aan de Nationale Diabetes Challenge. In Schoonrewoerd start woensdag 8 mei ook een wandelgroep.

De wandelingen zijn speciaal bedoeld voor mensen met diabetes, maar: bewegen is natuurlijk voor iedereen goed. Ook mensen met andere chronische aandoeningen of mensen die aan hun conditie willen werken, zijn welkom om aan te sluiten. In september wandelen de deelnemers samen met andere wandelaars de finale tijdens het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. Bedoeling is dat iedereen dan minimaal 5 kilometer kan lopen, maar deelnemers kunnen ook voor de 10, 15 of zelfs 20 kilometer gaan.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Vorig jaar deed er ook al een Viaanse wandelgroep mee aan de Nationale Diabetes Challenge, het merendeel van de deelnemers bereikte haar doelstelling. Twee deelnemers zijn sinds een paar maanden van hun medicatie af. Eén deelneemster zal dit jaar zelfs voor het eerst deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Inschrijven voor de wandelgroep kan nog steeds.


q www.nationalediabeteschallenge.nl