Nieuwe editie 'Klik & Tik' van start

leerdam • Voor mensen die digitaal vaardiger willen worden, start donderdag 9 mei de cursus 'Klik & Tik' in Bibliotheek Leerdam. In zes lessen leren mensen de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Deze gratis cursus bestaat uit verschillende onderdelen. De lessen vinden plaats op donderdagen 9, 16 en 23 mei en 6, 13 en 20 juni van 10:00 tot 11:30 uur. Meedoen is gratis en aanmelden kan bij de balie van de bibliotheek in Leerdam.


VluchtelingenWerk zoekt versterking

vijfheerenlanden • VluchtelingenWerk heeft vorig jaar met een zeer kleine ploeg circa 40 statushouders gehuisvest en op weg geholpen in Vijfheerenlanden. Zowel praktisch: met het de weg wijzen in de gemeente, maar ook met al het 'papierwerk'. Ook dit jaar is er weer veel werk te verrichten. Daarvoor is VluchtelingenWerk Vijfheerenlanden op zoek naar vrijwilligers die aan de slag willen als maatschappelijk begeleider, juridische begeleider of taalcoach. Begeleiders geven uitleg aan vluchtelingen over brieven en formulieren die ze ontvangen. Ze beantwoorden vragen tijdens spreekuren en begeleiden aanvragen voor gezinsherenigingen. Ook onderhouden ze contact met betrokken partijen zoals IND, advocaten en ambassades. Een begeleider hoeft geen speciaal profiel te hebben. Vrijwilligers van Vluchtelingenwerk krijgen een goede training over allerlei vraagstukken. De vacatures zijn te vinden op onderstaande website.

q www.vluchtelingenwerk.nl/vacatures


Dialoogtafel over en met jongeren

leerdam • Stichting SamenDoen organiseert donderdag 9 mei een dialoogtafel over de vrijetijdsbeleving van jongeren. Doel is om deelnemers met verschillende interesses bij elkaar te brengen, zodat ze elkaar wellicht kunnen inspireren en motiveren. Jongeren van 14 tot en met 26 jaar zijn welkom om aan te schuiven. Deelname is gratis, de avond begint om 19:00 uur in Noorderberg. Aanmelden kan bij SamenDoen: info@samendoen.expert. Meer informatie is te verkrijgen bij Tulin Yagmur via 0345-637363.