Hoog bezoek voor FuitsMasters

west betuwe • Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken op woensdag 29 mei West Betuwe. Zij gaan tijdens dit streekbezoek ook naar de gemeenten Neder-Betuwe, Tiel en Culemborg. In West Betuwe bezoekt het koninklijk paar de proeftuin en het sorteer- en pakstation appels van FruitMasters. In de proeftuin gaan zij in gesprek met jonge fruittelers over het heden en de toekomst van de Nederlandse fruitteelt. Met coöperatie De Fruitmotor spreken zij over circulaire fruitteelt. Ook gaat het paar in gesprek met arbeidsmigranten. Studenten van Helicon MBO Geldermalsen en HAS Hogeschool Den Bosch geven in de boomgaard bovendien een demonstratie met drones. Hierna brengen Willem-Alexander en Máxima een bezoek aan de hoofdlocatie van FruitMasters. Daar krijgen zij een rondleiding door het sorteer- en pakstation van appels. De directie laat het proces van de boomgaard tot aan de fruitschaal zien.


Werkzaamheden Vuren op schema

vuren • Aannemer Sterk Heukelum bv hoopt eind juni klaar te zijn met de werkzaamheden in het centrum van Vuren. Het werk vordert voorspoedig, meldt gemeente West Betuwe. Het project omvat vooral riolerings- en herbestratingswerkzaamheden. Het gedeelte van de Mildijk tussen de Anjerlaan en De Rietput heeft inmiddels weer een nieuw wegdek. Momenteel is de aannemer bezig met het plein. Daar is het straatwerk voor het appartementencomplex inmiddels klaar. Als laatste volgt nog de Mildijk tussen de Anjerlaan en Elzenlaan. Op het plein komt er ook een waterspeelelement. Dat visualiseert wat er gebeurt bij een dijkdoorbraak. Tijdens de warme zomermaanden kunnen kinderen hier ook met water spelen. Ook komen er op en rond het plein nieuwe lichtmasten.


Kippen gedumpt

acquoy • Aan het Acquoysemeer zijn zaterdagmiddag ongeveer zestig kippen gedumpt, meldt de politie. Dit moet tussen 16:00 en 17:00 uur gebeurd zijn, er worden getuigen gezocht want dergelijke dumpingen zijn illegaal. Dierenambulance Vianen moest eraan te pas komen om de kippen stuk voor stuk te vangen.