• Henny Vink en Chris van Veenendaal verzorgden de training.
• Henny Vink en Chris van Veenendaal verzorgden de training. Foto: aangeleverd

Scheidingsmaatjes krijgen uitleg

regio • De vrijwilligers betrokken bij het maatjesproject 'Ouders voor Elkaar' in Vijfheerenlanden kregen onlangs uitleg over de SCHIP-aanpak.

De SCHIP-aanpak bestaat uit een aantal fases die de ex-partners gezamenlijk doorlopen met als doel op termijn beter met elkaar overweg te kunnen. SCHIP is een acroniem voor: samenkomen, conflict en verliesverheldering, helpend horen, integratie en partners. Er is bij deze benadering aandacht voor zowel verlies- als conflictaspecten van een scheiding. Het traject kan gevolgd worden bij zogenaamde SCHIP-behandelaren, zoals Henny Vink en Chris van Veenendaal van het Sociaal Team. Van hen kregen de vrijwilligers van Ouders voor Elkaar onlangs uitleg. En vooral kregen ze tips hoe zij elementen uit deze benadering kunnen gebruiken in hun werk met de maatjes en hoe ze oog kunnen hebben voor het rouwproces.

Maatjesproject Ouders voor Elkaar is zo'n half jaar bezig in gemeente Vijfheerenlanden, het initiatief koppelt een al wat langer gescheiden ouder aan een ouder die net in een scheidingsproces is gewikkeld of net gescheiden is en daar nog veel onrust over ervaart. Met een vrijwilliger praten die min of meer hetzelfde heeft meegemaakt, kan verzachten en lucht geven. Zo is de gedachte achter Ouders voor Elkaar. Er zijn inmiddels elf vrijwilligers aan een 'maatje' gekoppeld. Meer vrijwilligers en deelnemers zijn nog welkom.

Meer informatie over Ouders voor Elkaar is te verkrijgen bij Ellen Roeland via 06-10385531. Of op de onderstaande website. Bij het Sociaal Team is meer informatie te verkrijgen over de SCHIP-aanpak: sociaalloket@vijfheerenlanden.nl.


q www.oudersvoorelkaar.nl