George, Ursula en hun pop

neerijnen • Verhalenverteller Eric Borrias vertelt zaterdag 4 mei in Stroomhuis Neerijnen het waargebeurde verhaal van George en Ursula Levi, de voorstelling 'Mijn pop huilt 's nachts' gaat over de belevenissen van twee joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal loopt (relatief) goed af en is bedoeld voor kinderen van 10 tot 15 jaar (bij voorkeur onder begeleiding). De Duitse George en Ursula worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog naar Nederland gestuurd door hun moeder, in de hoop dat ze daar veilig zijn. Ze wonen op allerlei plekken, maar belanden uiteindelijk toch in Kamp Vught. Ze hebben niemand meer, behalve elkaar en de pop van Ursula. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met Nationaal Monument Kamp Vught. Stroomhuis Neerijnen werkt samen met de stichting Beeld van Oranje Linten (BOL) betreffende de 4 en 5 mei-herdenking. De vertelling begint om 15:00 uur in Stroomhuis Neerijnen. Entree voor volwassenen is 7,50 euro, kinderen (10 tot 15 jaar) betalen 5 euro.


Kijkje in ateliers in de regio

leerdam • Vijftien kunstenaars zetten zaterdag 11 mei hun atelier weer open tijdens het Open Atelier Leerdam e.o.. Bezoekers zijn welkom tussen 11:00 en 17:00 uur, sommige deelnemers zijn ook op zondag 12 mei te bezoeken. Deelnemers zijn: Arita Korevaar (tekeningen, prenten en illustraties),
Patricia Overdam (glas, schilderijen, tekeningen en beelden), Gundhild van Maanen (schilderijen, glas-in-lood), Jetty Sterk (gedichten, schilderijen), Nies van de Brink (beelden en wandkleden), Bas de Deugd (beelden van hout), Clazien Tukker (beelden in steen), De Kunstplaats, galerie Depot (keramiek, glas, kunst, design, werk van Jet van Brakel), Thea Zweije (tekeningen, schilderijen en textiele kunst), atelier Syndion Leerdam (schilderijen en tekeningen), Marieke Hack (schilderijen), schildersclub Terpen-Tijn (schilderijen), galerie Laura (tekeningen, schilderijen, beelden) en Christophe Thole (fotografie). De locaties zijn op onderstaande website te vinden. Flyers zijn onder meer beschikbaar bij Leerdamglasstad.nl aan de Kerkstraat 55, De Kunstplaats aan de Markt 7 en De Glasblazerij aan de Zuidwal.

q www.openatelierleerdam.nl