Club Rodenburg verliest kort geding

beesd • Club Rodenburg in Beesd moet haar deuren voorlopig sluiten. Bij het kort geding dat de discotheek aanspande tegen het besluit van de gemeente, werd West Betuwe eind vorige week in het gelijk gesteld. Er volgt nog wel een rechtszitting.

Volgens Club Rodenburg moet ze haar deuren sluiten, omdat er in de discotheek door een bezoeker drugs is verkocht aan een agent in burger. Het zou gaan om twee van dit soort incidenten. Maar volgens eigenaren John en Janice Bronk zijn dit soort dingen nu eenmaal bijna niet te voorkomen. Ze vinden ook dat het besluit om de locatie voor een jaar te sluiten, niet in verhouding staat tot dat wat gebeurd is. Op Facebook schrijven ze: "Wij blijven erbij dat de beslissing onevenredig is en haar doel voorbij schiet. Wij zijn tegen drugsgebruik in de club en wij ontlopen onze verantwoordelijkheid niet. Wij kunnen slechts ons best doen om drugsgebruik en drugsbezit te voorkomen. Daar zetten wij alle middelen voor in. Ook staan wij open voor suggesties om processen hierin te verbeteren." Volgens broer en zus Bronk zou sluiting het einde voor Rodenburg betekenen. "Sluiting betekent voor ons allebei geen inkomen meer, een faillissement, een grote schuld en afscheid nemen van een zaak waarin we onze ziel en zaligheid hebben gelegd. Door één pilletje."

Er volgt nog een rechtszitting over de kwestie. Ondertussen bestrijdt gemeente West Betuwe dat de sluiting te maken heeft met slechts "één pilletje". In een verklaring laat ze weten: "In en om de club was sprake van zware mishandeling, bedreiging en aanranding. En van overmatig gebruik van cocaïne, speed en GHB en handel in verdovende middelen. Wij kunnen geen verdere details geven over de inhoud van deze feiten."