Paula Smit overleden

acquoy • Paula Smit-Raaijman uit Acquoy - de initiatiefnemer van het vertelproject 'Vertel mij wat' - is vorige week maandag overleden.

Paula Smit zette vorig jaar met veel enthousiasme het vertelproject 'Vertel mij wat' op in West Betuwe. "Het moet zijn alsof je op een feestje bent en een anekdote vertelt", vertelde ze in Het Kontakt over haar doel met de vertelavonden. "Een ander kan daar weer op inhaken. Als er één schaap over de dam is... Ik heb dat laatst eens uitgeprobeerd op een verjaardag en we hadden een hele leuke avond."

'Vertel mij wat' begon in Acquoy, later kwamen er avonden op andere plekken in West Betuwe bij. Bijzonder, want Paula was sinds een paar jaar blind. Ze kon nog wel zelfstandig blijven wonen in haar huis aan de Lingedijk. Bij het vertelproject kreeg ze hulp van dorpsgenoot Charlotte Vonk die in een in memoriam over Paula schrijft: "In Acquoy kende iedereen haar. Ze kon goed vertellen, het was leuk om een eindje met haar op te lopen. Vorig jaar ontstond het idee van het vertelproject. Eerst alleen in Acquoy, en later in heel West Betuwe. Paula is gestorven, maar 'Vertel mij wat' leeft. We denken terug aan een bijzonder mens."