Meepraten over de apv West Betuwe

west betuwe • De gemeente West Betuwe gaat een nieuwe algemene plaatselijke verordening (apv) opstellen. En de gemeenteraad wil inwoners, organisaties, ondernemers en andere belangstellenden de gelegenheid geven om daar hun mening over te geven. De raad hakt uiteindelijk wel zelf de knoop door.

Er zijn twee bewonersavonden over de apv: op woensdagen 8 en 15 mei. Beide bijeenkomsten vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Geldermalsen (Kuipershof 2). De bijeenkomsten duren 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.

Belangstellenden kunnen aanschuiven bij beide bijeenkomsten maar ook voor één bijeenkomst kiezen.
Op woensdag 8 mei komen onder meer de openingstijden van de horecagelegenheden aan bod, ook komt ter sprake wat een niet-commerciële horecagelegenheid - zoals een dorpshuis of sportkantine mag organiseren. En: welke regels zijn er nodig voor het organiseren van een veilig evenement.

Op woensdag 15 mei komen de volgende vragen aan bod: wat zijn de regels voor vuurwerk afsteken en carbidschieten en hoeveel geluid en stank mag een fruitteler voor de omgeving veroorzaken. Belangstellenden kunnen ook zelf onderwerpen aanleveren die ze aan de orde willen stellen. Dat kan door een mail met het thema en een korte toelichting te sturen naar communicatie@westbetuwe.nl.

Aanmelden is wel noodzakelijk, dit kan via communicatie@westbetuwe.nl. In de mail moet vermeld staan: naam (eventueel naam van bedrijf, organisatie of vereniging) en om welke bijeenkomst het gaat (8 of 15 mei, of beide bijeenkomsten). Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 1 mei. Telefonisch opgeven kan ook, door te bellen naar 0345-728800.