SC Everstein koploper na magere zege op SSC'55

everdingen • Met dank aan SV Capelle, dat het kwakkelende Sleeuwijk op 3-3 hield, heeft SC Everstein de koppositie op doelsaldo overgenomen. De roodwitten klopten hekkensluiter SSC '55 met 2-0.

Aanvankelijk leek sc Everstein een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar gaandeweg slopen er slordigheden in het spel van de thuisploeg en werd er té veel balverlies geleden. SSC '55 werd brutaler en doelman Rens Huntjes moest tot twee keer toe ingrijpen. Vijf minuten voor rust maakte de achterhoede van de gasten eindelijk een beslissend foutje en met een intikkertje zorgde De Roos voor 1-0. Pal daarna schoot Maik Kemmeren de bal na een korte solo rakelings over de Everdingse lat. Na rust speelde het spel zich in toenemende mate af op de helft van de bezoekers. Die hielden veel spelers achter de bal en de spaarzame uitvallen waren onschuldig. Van Zante, Marijn van Helmondt en Rick Fierens stelden doelman Gijs Nieuwenhuizen bij herhaling op de proef, maar die gaf geen krimp.

Pas ruim een kwartier voor tijd besliste SC Everstein het duel. Op aangeven van Sander Bergshoeff liep Van Zante de bal bij de tweede paal binnen: 2-0. In de slotfase werd invaller Nsita Emanuel (SSC '55) een strafschop onthouden. Hij ging verbaal dusdanig te keer tegen scheidsrechter Düzdüsen dat hij na twee keer geel kon vertrekken.