Recordzege voor ASH: 14-0

hellouw • ASH haalde tegen RKVSC ongenadig hard uit. De 14-0 was volgens trainer Ron Laros een recordzege. "Zo ruim heeft ASH nog nooit gewonnen. Het is mooi dat we dit dan nog nog bereiken, want veel meer hebben we niet om voor te spelen."

ASH ging halverwege al met 8-0 aan de leiding en ging na rust vrolijk door met scoren. "In de zevende minuut maakten we onze eerste treffer en de laatste viel in de negentigste minuut. We hebben dus de hele wedstrijd lekker gescoord", zei Laros. Danny Bijl en Marijn Hak namen allebei vier treffers voor hun rekening. Folkert van der Werf maakte drie doelpunten. Jens Duizer (2x) en Maarten van der Meijden scoorden ook.


Herovina onderuit bij Lekvogels

lexmond • "We zijn blij dat Zuilichem vandaag ook verliest", zei Herovina-trainer Glenn Calor na de 3-1 nederlaag bij Lekvogels. "Het was vandaag moeilijk. We hadden voor rust wel controle, maar Lekvogels heeft wel een paar handige jongens lopen." Herovina nam dankzij Jeffrey van der Meijden de leiding, maar voor rust kwam Lekvogels al langszij. "Dat was gezien de mogelijkheden die wij kregen niet helemaal terecht, maar we roepen het over onszelf af", vond Calor. Na rust pakte Lekvogels de winst. "Toen oogden zij fitter en moesten wij het hebben van de counter. We kregen echt nog wel een paar goede kansen en daar moet er dan één van in, maar dat lukte niet", zei Calor.


SVS'65 verrast bij Zuilichem

zuilichem • SVS'65 verraste met een 2-3 overwinning op bezoek bij Zuilichem. "In een uitwedstrijd winnen bij een goede ploeg doet ons deugd", zei trainer José van de Ven. "Zeker gezien de spelersgroep waarmee we aantraden. We hebben het gewoon goed gedaan." SVS'65 kon rekenen op zeven spelers uit het eerste elftal. De selectie werd aangevuld met spelers uit lagere teams en de jeugd. "Dus speelden we niet op de aanval, maar gokten op de counter. En dat pakte goed uit", analyseerde Van de Ven.

Jorn Meijerink en Sam Muilenburg zorgden voor een knappe 0-2 ruststand. Toen Maikel van Schaften na rust ook nog de 0-3 maakte, leek de zege veilig. Uitgerekend toen Zuilichem met een man minder kwam te staan, werd het nog spannend. "Toen gingen we ineens wel erg achteruit lopen", zei Van de Ven. Verder dan 2-3 kwam de thuisploeg, mede dankzij goed werk van keeper Jan Willem Hoogenhuizen, echter niet meer.


Beesd zet stap met winst in Hedel

hedel • De degradatiestrijd in de 4e klasse is voor Beesd niet echt meer van belang. Maar met een kater het zondagvoetbal verlaten, is ook niet wat de ploeg wil. En dus was de 2-4 zege tegen Hedel meer dan welkom. "En ook gewoon verdiend", vond trainer Dick Wammes. "De uitslag doet vermoeden dat het spannend was, maar dat viel mee. We hebben vooral een erg goede eerste helft gespeeld."

Het duel leek halverwege al op slot te zitten. Via Rens Bronk en twee treffers van Kevin Spronk stond het in de rust 0-3. Toen Jarno van de Water kort daarna ook nog de 0-4 maakte, leek het helemaal gespeeld. Hedel kwam echter nog terug tot 2-4, maar verder liet Beesd het niet meer komen.