Arwin van Soest bezorgt LRC zege

nieuwegein • Erg goed speelde LRC niet bij Geinoord, maar volgens trainer Rob Hilbers revancheerde zijn ploeg zich met de late 0-1 zege wel voor de nederlaag tegen WNC. "Het was niet sprankelend, maar we hebben wél gewonnen. Een gelijkspel was meer de verhouding geweest, maar zo'n laat doelpunt is altijd wel lekker natuurlijk." Arwin van Soest tekende in blessuretijd op aangeven van Rick van Loo voor de enige treffer van de wedstrijd. "Leuk voor hem dat hij scoort. Het knaagt aan hem dat hij zijn stempel niet op de wedstrijd kan drukken, maar Arwin is een jongen die - ook als hij in een voor hem minder natuurlijke rol speelt - van waarde is. Dan gun je zo iemand zo'n doelpunt", zei Hillbers.


Vroeg doelpunt nekt Haaften

gameren • Haaften kreeg tegen GVV'63 al na drie minuten een doelpunt om de oren. Die achterstand wist het niet meer weg te poetsen. "Eigenlijk lukte dat wel", zei trainer Adrie van Steijn. "We maken vlak voor rust via Thijmen Gerringa een zuiver doelpunt, maar dat werd afgekeurd." En dus moet Haaften op zijn tellen gaan passen, want de ploeg staat er bepaald niet florissant voor met slechts drie punten marge op de twaalfde plek. "We moeten ons vege lijf zien te redden", weet Van Steijn. "Dit is niet de situatie waarin we terecht wilden komen, maar het is wel de realiteit."


Rhelico speelt gelijk

well • Rhelico kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Well. "En dat is teleurstellend", zei leider Marco van Valburg. "We hebben het voor rust laten liggen." Rhelico bleef in de eerste helft steken op de 1-0 van Jan Bassa, die afrondde na voorbereidend werk van Jelmer van Os. "We hebben toen zeker nog vier goede kansen gekregen", zag Van Valburg. "Na rust waren we tien minuten niet bij de les en toen maakten zij de 1-1." Een overwinning zat er daarna niet meer in.