• Met drie punten uit twee wedstrijden kon Vuren best tevreden zijn.
• Met drie punten uit twee wedstrijden kon Vuren best tevreden zijn. Foto: Jeroen de Bruin

Ruime winst en nipte nederlaag in Paasweekend

Vuren moet nog vol aan de bak

vuren • Met vier punten uit de twee Paasduels was Vurens weekend dik geslaagd geweest. Na de eclatante 6-0 winst op concurrent sv BLC zat het extra puntje er tegen GDC net niet in. De ploeg uit Eethen is in denderende vorm en dus was de 0-1 nederlaag vooraf niet echt verrassend.

De gevoelens na die nipte nederlaag waren in Vuren echter gemengd. Want een puntje had er best in gezeten. Maar voor de kansen op handhaving in de derde klasse zal het waarschijnlijk niet doorslaggevend zijn. Dat ene puntje had Vuren nu weliswaar al aan een veilige plek op de ranglijst geholpen, maar met wedstrijden tegen Sparta'30 en vooral concurrenten Asperen en SSC'55 zijn er nog voldoende wedstrijden om het verschil te maken. "Maar dit is wel zonde", vond Vuren-trainer Ron Vlot van de nederlaag tegen GDC. "Vooraf zou ik getekend hebben voor een punt. Dit GDC was echter ook niet heel denderend. Maar wij waren ook weer niet goed genoeg om ervan te winnen. En dan moet je gewoon zorgen dat je een puntje pakt."

Lege pijp

Maar ook dat gelijkspel zat er niet in. Tot de tweede drinkpauze, halverwege de tweede helft, waren de verschillen tussen beide ploegen niet groot. Voor rust was de eerste kans voor Ian van Wijk, die van dichtbij naast schoot. Daarna was ook GDC kansrijk, maar een echt stempel konden de gasten ook niet op de wedstrijd drukken. Pas in het laatste kwart van het duel leek de pijp bij Vuren wel een beetje leeg. Bas van der Vliet slaagde er niet meer in de bal voorin vast te houden en dus kwam Vuren toen wel erg moeilijk onder de druk vandaan. De enige treffer van de wedstrijd kwam op dat moment dan ook niet uit de lucht vallen. Vlot had wel wat aan te merken op het verdedigingswerk van zijn spelers, maar de aanval werd door de gasten prima uitgespeeld. Invaller Wesley van der Wardt kon vervolgens makkelijk binnen tikken. Met wat geluk had Vuren daarna nog een punt kunnen pakken. Zo eindigde een voorzet van invaller Christian van Herp tegen de lat, maar echt in gevaar kwam de zege van de gasten niet meer. GDC speelt daarmee ineens een rol in de toch al spannende titelstrijd in de 3e klasse D. Everstein, Sleeuwijk en HSSC'61 stonden daarin al op drie punten van elkaar. GDC voegt zich nu bij dat rijtje.

Voor Vuren rest niets anders dan de strijd tegen degradatie. Iedereen die Vuren dit seizoen heeft zien spelen, zal zeggen dat de ploeg te goed is voor de positie waarin het verkeert. Maar ondertussen is de situatie ondanks een prima serie niet rooskleurig. Vóór de wedstrijd tegen GDC wisten de mannen van Vlot drie keer op rij te winnen, met de 6-0 op directe concurrent sv BLC als mooie kroon op die reeks. Vuren speelde tegen de Bosschenaren niet eens veel beter dan tegen GDC, maar het scoorde toen op de juiste momenten wel mooie doelpunten. Voor rust scoorde Sjors Vonk uit een vrije trap de 1-0. Michael Tahamata maakte de 2-0.

De behendige speler staat bij Vuren tegenwoordig als 'nummer 6' geposteerd. "Die jongen heeft de snelheid en handigheid om daar balletjes op te pikken", legde Vlot uit. "Het is geen mannetjesputter, die je normaal op die positie ziet. Maar die hebben wij ook niet echt op die plek. En hij komt veel aan de bal en is continu aanspeelbaar. Voor ons is hij een goede optie op die plaats." Na rust liep Vuren tegen BLC verder uit. Kaj Brijder maakte een loepzuivere hattrick. Tussendoor kreeg een speler van de gasten rood. De laatste treffer was voor Christian van Herp, die na lang blessureleed weer eens wist te scoren.

Kwaliteit

hoewel Vuren twee dagen later met lege handen achterbleef, vreest Vlot het competitieslot niet. "Voetballend zit het bij ons wel goed. Natuurlijk missen we ook wel iets aan kwaliteit, anders zouden we hier niet staan. Het verschil met GDC is in één wedstrijd misschien niet zo groot, maar zij doen mee om de titel en wij strijden tegen degradatie. Maar met onze instelling is ook niets mis. De jongens hebben er keihard voor geknokt. De omstandigheden waren met dit warme weer ook zwaar. We hadden ons tegen GDC een goede positie kunnen creëren, maar het kan nog steeds."