• De cursus ging woensdag van start.
• De cursus ging woensdag van start. Foto: aangeleverd

Over ecologisch beheer

regio • Negentien ambtenaren uit de regio zijn vorige week woensdag begonnen met de cursus 'Ecologisch beheer' van Bij Bewust Betuwe. Doel van de lessen is het vergroten van de biodiversiteit in de regio.

De deelnemers werken bij onder meer gemeente West Betuwe, Waterschap Rivierenland en de Avri. Nomi Havelaar van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verzorgt de cursus. De eerste dag was Peter de Groot van Biodivers te gast, hij vertelde met over de mogelijkheden om tot méér biodiversiteit te komen door te zaaien in combinatie met een ander maaibeheer. In diverse groenstroken in Culemborg konden de resultaten besproken en bewonderd worden.

Naast deze cursus heeft provincie Gelderland het initiatief genomen om een leernetwerk op te zetten voor ecologisch bermbeheer voor álle gemeenten in Gelderland. Deze twee initiatieven vullen elkaar aan, deze cursus is t beschouwen als een praktische verdieping op het leernetwerk.

Bij Bewust Betuwe valt onder de verantwoordelijkheid van Imkervereniging West-Betuwe en zet zich in om de leefomgeving van de bijen (honingbijen en wilde bijen) te vergroten.