• ASH'er Bart Burgers in duel met Timo de Bruin.
• ASH'er Bart Burgers in duel met Timo de Bruin. Foto: Jeroen de Bruin

Matig Herovina kan opnieuw niet van ASH winnen: 1-1

herwijnen • Herovina maakte de aspiraties op een plaats in de promotienacompetitie niet waar. Dankzij een vroeg doelpunt van Bart Burgers had ASH bij rust een verdiende 0-1 voorsprong. Net als in Hellouw kwam Herovina na die achterstand nog wel terug tot een gelijkspel. Op meer dan de 1-1 remise - na een goal van Wouter Schram halverwege de tweede helft - had de thuisclub echter geen recht.

Herovina-trainer Glenn Calor wond er geen doekjes om: "Een wereld van verschil met onze vorige twee wedstrijden. Voor rust was het helemaal niks: het spel was onzuiver, te gehaast en zonder passie. In de tweede helft zag ik gelukkig meer pressie, duelkracht en energie, maar een zege zou niet verdiend zijn geweest. We hebben bijna geen grote kansen gecreëerd." ASH-trainer Ron Laros was vrolijker: "Herovina heeft thuis veel punten gepakt, maar door onze stringente mandekking hebben wij hun kracht bij crosspasses goed geneutraliseerd. ASH was voor rust beter en toonde de juiste teamspirit. De jonge jongens hebben het goed gedaan. Na rust had Herovina optisch een overwicht, maar onze speldenprikken vroegen ook aandacht." Al in de tiende minuut nam ASH de leiding. Herovina-libero Jesse van Vliet controleerde de bal onvoldoende en speelde te zacht terug. Doelman Walter Kornet reageerde ook al matig en de jonge Bart Burgers profiteerde koel: 0-1. ASH speelde voor rust gemakkelijker dan Herovina, dat offensief weinig afdwong. ASH werd na een aanval via Jens Duizer en Marijn Hak dreigender, maar Folkert van der Werf schoot naast. Ook toen Herovina-keeper Kornet bij een corner van Burgers mistastte, profiteerde hij niet. Vlak voor rust kwam Herovina na een fout van Coen de Ridder goed weg, want Marijn Hak en Bart Burgers konden de Hellouwse uitbraak niet afronden. De krappe 0-1 voorsprong bij rust verdiende ASH evenwel ten volle. Na de thee gooide Herovina meer energie in het duel. Het aandringen leverde vooralsnog weinig op. Bij een knal van de jonge Marthijn Hobo redde Hidde van Wageningen voor ASH in de doelmond. Uit een corner kopte Kevin Steenbruggen over. In de 70e minuut werd het na weer een corner van Jeffrey van der Meijden toch gelijk. Wouter Schram werkte de bal uit die hoekschop in het doel: 1-1. De Hellouwse protesten voor het onreglementair aanvallen van keeper Arjan Klip werden door arbiter Mike Klaare niet gehonoreerd. In de slotfase probeerde Herovina alsnog de winst te pakken. Twee mooie afstandsschoten van Jeffrey van der Meijden leverden door goed keeperswerk van Klip echter slechts een corner op. Bij een sporadische tegenstoot was ASH'er Bart Burgers in een solo te rap voor twee man, maar keeper Walter Kornet bleek één station te veel. Gescoord werd er niet meer. Met 1-1 kreeg de matige derby een terechte uitslag.